Persillesovs er en af de gode gamle klassikere, som stadig går sin sejrsgang. Denne opskrift påpersillesovs er nem og smager fantastisk. Klassisk opbagt persillesovs med masser af smør er godt, men mindre kan gøre det - prøv bare denne opskrift. Opvarmet persillesovs er også en mulighed, hvis du har noget tilovers fra i går. Så længe du sørger for god hygiejne og at sovsen er kogt igennem, kan du nyde hjemmelavet persillesovs til de både nye og gamle kartofler - til rødspætter, flæsk og fiskefrikadeller.
Server fx fiskefrikadeller, gulerodssalat og kogte kartofler til din persillesovs.
Du kan udskifte bouillon og madlavningsfløde med mælk - eller du kan lave sovsen med ren fløde - det er kun et spørgsmål om, hvad du kan lide. Smag til med mere salt, hvis du undlader bouillon.
1984 kJ / 474 kcal
353 kJ / 84 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 11,3 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 32,6 % | 6,8 g |
Fedt: | 56,1 % | 5,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.