Persillesovs

Persillesovs

15 min Tilbehør

Persillesovs er en af de gode gamle klassikere, som stadig går sin sejrsgang. Denne opskrift påpersillesovs er nem og smager fantastisk. Klassisk opbagt persillesovs med masser af smør er godt, men mindre kan gøre det - prøv bare denne opskrift. Opvarmet persillesovs er også en mulighed, hvis du har noget tilovers fra i går. Så længe du sørger for god hygiejne og at sovsen er kogt igennem, kan du nyde hjemmelavet persillesovs til de både nye og gamle kartofler - til rødspætter, flæsk og fiskefrikadeller.

Mere inspiration

Server fx fiskefrikadeller, gulerodssalat og kogte kartofler til din persillesovs.

Velbekomme!
Tips

Du kan udskifte bouillon og madlavningsfløde med mælk - eller du kan lave sovsen med ren fløde - det er kun et spørgsmål om, hvad du kan lide. Smag til med mere salt, hvis du undlader bouillon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1984 kJ / 474 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 11,3 % 2,3 g
Kulhydrat: 32,6 % 6,8 g
Fedt: 56,1 % 5,4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser