Kogte nye kartofler

Kogte nye kartofler

20 min
Hvordan skal man koge nye kartofler så de bliver helt perfekte? Guldklumperne fra jorden skal tilberedes mere nænsomt end dem, vi spiser om vinteren, og er du i tvivl om hvordan, så følg denne opskrift på kogte nye kartofler - så bliver de perfekte hver gang. Start med vasketricket, hvor du skrubber de nye kartofler i groft salt og derefter skyller dem i rent vand - så er de klar til gryden. Og så er de to allervigtigste tips, når du koger nye kartofler er, at de ikke får for meget og at kogevandet er salt som havet.

Sådan gør du

  • Kom de rene kartofler i en gryde og dæk dem med koldt vand. Tilsæt salt og løvstikke.
  • Kog kartoflerne op og lad dem simre i 6 min.
  • Sluk for varmen og lad dem trække i 5 min.
  • Hæld vandet fra.
  • Hak purløg fint og vend det i de varme kartofler sammen med smør.
Kogetid
  • Kartoflerne skal koge 6 - 8 min. og derefter trække 5 min.

Både smør og purløg kan udelades, og du kan også bruge andre krydderurter, fx persille, kørvel, lidt løvstikke eller dild. Kartoflerne smager også godt, hvis du vender dem med pesto eller tilføjer lidt rygeost sammen med purløg og smør.

Energiindhold for hele retten:

2364 kJ / 565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

357 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8 % 1,7 g
Kulhydrat: 70 % 14,7 g
Fedt: 22 % 2,1 g
Mere inspiration

Denne kartoffelsalat er skøn - især når du bruger nye kartofler.

Kartoffelsalat
45 min
Kartoffelsalat
(20)

Ingredienser

600 g Små nye kartofler
2 Kviste løvstikke
1½ spsk Groft salt
evt. 1 bundt Purløg
evt. 15 g Smør