Kogte nye kartofler
&format=webp)
Hvordan skal man koge nye kartofler så de bliver helt perfekte? Guldklumperne fra jorden skal tilberedes mere nænsomt end dem, vi spiser om vinteren, og er du i tvivl om hvordan, så følg denne opskrift på kogte nye kartofler - så bliver de perfekte hver gang. Start med vasketricket, hvor du skrubber de nye kartofler i groft salt og derefter skyller dem i rent vand - så er de klar til gryden. Og så er de to allervigtigste tips, når du koger nye kartofler er, at de ikke får for meget og at kogevandet er salt som havet.
Ingredienser
600 g
Små nye kartofler
|
|
---|---|
2
Kviste løvstikke
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
evt. 1 bundt
Purløg
|
|
evt. 15 g
Smør
|
Sådan gør du
Både smør og purløg kan udelades, og du kan også bruge andre krydderurter, fx persille, kørvel, lidt løvstikke eller dild. Kartoflerne smager også godt, hvis du vender dem med pesto eller tilføjer lidt rygeost sammen med purløg og smør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2362 kJ / 565 kcal
Næringsindhold pr. 100g
357 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 8,1 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 70 % | 14,7 g |
Fedt: | 21,9 % | 2,1 g |
