Rødkålssalat

Rødkålssalat

30 min
En dejlig frisk rødkålssalat med bid fra rødkål, friskhed fra appelsin, skarphed fra rødløg, sprødhed fra cashewnødder og saftighed fra granatæblekerner. Salat med rødkål er både en fryd for øjet og for ganen. Denne opskrift på rødkålssalat dressing kan bruges hele året og til mange andre salater. Rødkålssalat, der har lidt af det hele og ovenikøbet er meget nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Rødkålssalat
  • Vend den fintsnittede rødkål i dressingen og lad den trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
Sådan anretter du rødkålssalaten
  • Anret kålen i et fad lagvis med rødløg, appelsinfileter, granatæblekerner og cashewnødder.
Mere inspiration

Lækkert med rødkålssalat til flæskesteg - hele året.

Velbekomme!
Tip

Server rødkålssalaten til fx stegte andebryster, medisterpølse, koteletter eller grøntsagsfrikadeller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3347 kJ / 800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 8,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 45,9 % 9,1 g
Fedt: 45,2 % 4,1 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Dressing
Jomfruolivenolie
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Flydende honning
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rødkålssalat
Fintsnittet rødkål
400 g
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
½
Appelsiner
150 g appelsinfileter - af 2
Granatæblekerner
100 g
Saltede, ristede cashewnødder
50 g