Rødkålssalat

Rødkålssalat

30 min
En dejlig frisk rødkålssalat med bid fra rødkål, friskhed fra appelsin, skarphed fra rødløg, sprødhed fra cashewnødder og saftighed fra granatæblekerner. Salat med rødkål er både en fryd for øjet og for ganen. Denne opskrift på rødkålssalat dressing kan bruges hele året og til mange andre salater. Rødkålssalat, der har lidt af det hele og ovenikøbet er meget nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Rødkålssalat
  • Vend den fintsnittede rødkål i dressingen og lad den trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Anret kålen i et fad lagvis med rødløg, appelsinfileter, granatæblekerner og cashewnødder.

Server rødkålssalaten til fx stegte andebryster, medisterpølse, koteletter eller grøntsagsfrikadeller.

Energiindhold for hele retten:

3347 kJ / 800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 8,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 45,9 % 9,1 g
Fedt: 45,2 % 4,1 g
Mere inspiration

Lækkert med rødkålssalat til flæskesteg - hele året.

Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Dressing
1 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Mørk balsamicoeddike
2 tsk Flydende honning
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rødkålssalat
400 g Fintsnittet rødkål
½ Finthakket rødløg (ca. 50 g)
150 g appelsinfileter - af 2 Appelsiner
100 g Granatæblekerner
50 g Saltede, ristede cashewnødder