Langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker, nemlig både saftig kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.
Ingredienser
1½ kg
Grisekam med ridset svær
|
|
---|---|
1½ spsk
Groft salt
|
|
12
Laurbærblade
|
|
1 liter
Vand
|
Sådan gør du
Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.
Langtidsstegt flæskesteg
Sprødstegning - grill
Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15078 kJ / 3604 kcal
Næringsindhold pr. 100g
597 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,6 % | 11,5 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 67,4 % | 10,9 g |
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.