Langtidsstegt flæskesteg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

60+ min

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær er slet ikke så svært! Efter ca. 3 timer i ovnen bliver svinekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg svinekam med ridset svær
  • 1½ spsk groft salt
  • 12 laurbærblade
  • 1 liter vand

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Tjek om sværen er ridset hele vejen over svinekammen og helt ned til kødet - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne.
  2. Gnid salt mellem alle sværene og stik laurbærblade i.
  3. Læg svinekammen i en bradepande. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie, så stegen ligger helt lige. Hæld vand i bradepanden og steg svinekammen midt i ovnen.
  4. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 62°, fjern da laurbærbladene og skru op til 250°. Tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød og gylden og centrumstemperaturen er ca. 68° - hold øje med sværen hele tiden.
  5. Tag flæskestegen ud og server.

Stegetid

Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.

Sprødstegning - grill

Ca. 15 min. ved 250° traditionel ovn + grill - eller til sværen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 68°.

Tip

Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.

Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 0 %
  • Fedt: 67 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag