Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

60+ min
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker,nemlig både saftig kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.

Sådan gør du

Langtidsstegt flæskesteg
  • Tjek om sværen er ridset hele vejen over grisekammen og helt ned til kødet - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne.
  • Gnid salt mellem alle sværene og stik laurbærblade i.
  • Læg svinekammen i en bradepande. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie, så stegen ligger helt lige. Hæld vand i bradepanden og steg grisekammen midt i ovnen.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 62°, fjern da laurbærbladene og skru op til 250°. Tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød og gylden og centrumstemperaturen er ca. 68° - hold øje med sværen hele tiden.
  • Tag flæskestegen ud og server.
Stegetid
  • Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.
Sprødstegning - grill
  • Ca. 15 min. ved 250° traditionel ovn + grill - eller til sværen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 68°.
Mere inspiration

Det er bare så godt med brunede kartofler til flæskesteg.

Brunede kartofler
60+ min
Brunede kartofler
(265)
Velbekomme!
Tip

Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15078 kJ / 3604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

597 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 32,6 % 11,5 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 67,4 % 10,9 g
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

Grisekam med ridset svær
1½ kg
Groft salt
1½ spsk
Laurbærblade
12
Vand
1 liter