Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

60+ min
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker,nemlig både saftig kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.

Sådan gør du

Stegetid:

Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.

Langtidsstegt flæskesteg
  • Tjek om sværen er ridset hele vejen over grisekammen og helt ned til kødet - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne.
  • Gnid salt mellem alle sværene og stik laurbærblade i.
  • Læg svinekammen i en bradepande. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie, så stegen ligger helt lige. Hæld vand i bradepanden og steg grisekammen midt i ovnen.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 62°, fjern da laurbærbladene og skru op til 250°. Tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød og gylden og centrumstemperaturen er ca. 68° - hold øje med sværen hele tiden.
  • Tag flæskestegen ud og server.
Sprødstegning - grill
  • Ca. 15 min. ved 250° traditionel ovn + grill - eller til sværen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 68°.

Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.

Energiindhold for hele retten:

15078 kJ / 3604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

597 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 32,6 % 11,5 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 67,4 % 10,9 g
Mere inspiration

Det er bare så godt med brunede kartofler til flæskesteg.

Brunede kartofler
60+ min
Brunede kartofler
(292)
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

1½ kg Grisekam med ridset svær
1½ spsk Groft salt
12 Laurbærblade
1 liter Vand