Flæskesteg på grill

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Flæskesteg på grill er nemt og lækkert. Det er hyggeligt at tilberede flæskestegen på grillen i sommerhalvåret - og i vintermånederne giver det plads til andet i ovnen, hvis flæskestegen tilberedes på grillen. Så fyr op i grillen, næste gang du skal lave en saftig flæskesteg!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kuglegrill

  • 35 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 1½ kg)

Flæskesteg

  • 1 flæskesteg - svinekam med svær (ca. 2 kg)
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • 700 g broccoli
  • 200 g slikærter
  • 2 liter kogende vand
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk akaciehonning
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • 1½ spsk thai fiskesauce
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ spsk sesamolie
  • 1 tsk groft salt
  • 8 blommer i både (ca. 300 g)
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 100 g)
  • 100 g ristede, saltede cashewnødder
  • 100 g skyllede blandede babysalatblade
  • 4 dl friske korianderblade

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kuglegrill

  1. Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op. Fordel de varme briketter i hver side af grillen - for at grille ved inddirekte varme. Spjæld i top og bund skal være åbne. Stil en foliebakke i midten.

Gasgrill

  1. Tænd blussene i siderne af grillen - for at grille ved indirekte varme. Lad grillen blive godt varm. Stil en foliebakke i midten.

Flæskesteg

  1. Tjek om sværen på flæskestegen er ridset hele vejen - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne. Gnid salt mellem alle sværene. Læg stegen på risten med sværen opad og luk grillens låg.
  2. Steg flæskestegen i ca. 1 time til centrumstemperaturen er ca. 65°. Hvis ikke sværen er sprød, kan du skære den af og grille den ved direkte varme - hold øje med sværen og hold kødet varmt imens. Hvis sværen er tæt på at være sprød, kan du blot vende stegen med sværen nedad og give den et par minutter ved direkte varme.

Salat

  1. Skær stokken af broccolien og fjern den træede bund. Skær stokken i tynde stave og resten af broccolien i buketter. Kom broccoli og slikærter i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min., hæld dem i et dørslag og brus over med koldt vand. Flæk slikærterne.
  2. Bland limesaft, honning, sojasauce, fiskesauce, ingefær, sesamolie og salt i en skål. Vend broccoli, slikærter, blommer og løg godt rundt i dressingen og lad salaten trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  3. Vend salatblade og koriander i lige inden serveringen.

Skær den grillede flæskesteg i skiver og server dem sammen med salat, yoghurt og lunt naanbrød.

Tip

Stegetiden i grill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 36120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag