Flæskesteg på grill

1 time 40 min
Arbejdstid: 40 min
Flæskesteg på grill

Flæskesteg på grill er nemt og lækkert. Det er hyggeligt at tilberede flæskestegen på grillen i sommerhalvåret - og i vintermånederne giver det plads til andet i ovnen, hvis flæskestegen tilberedes på grillen. Så fyr op i grillen, næste gang du skal lave en saftig flæskesteg!

Ingredienser

Kuglegrill

35 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 1½ kg)

Flæskesteg

1 flæskestege - svinekam med svær (ca. 2 kg)
1 tsk Groft salt

Salat

700 g Broccoli
200 g Slikærter
2 liter Kogende vand
3 spsk Friskpresset limesaft
3 spsk Akaciehonning
3 spsk Sojasauce
1½ spsk Fiskesauce
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk Sesamolie
1 tsk Groft salt
8 Blommer i både (ca. 300 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
100 g Ristede, saltede cashewnødder
100 g Skyllede babysalatblade
4 dl Frisk koriander

Tilbehør

6 dl Græsk yoghurt - med et drys peber
4 Naanbrød (ca. 500 g)

Sådan gør du

Kuglegrill

  • Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op. Fordel de varme briketter i hver side af grillen - for at grille ved indirekte varme. Spjæld i top og bund skal være åbne. Stil en foliebakke i midten.

Gasgrill

  • Tænd blussene i siderne af grillen - for at grille ved indirekte varme. Lad grillen blive godt varm. Stil en foliebakke i midten.

Flæskesteg

  • Tjek om sværen på flæskestegen er ridset hele vejen - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne. Gnid salt mellem alle sværene. Læg stegen på risten med sværen opad og luk grillens låg.
  • Steg flæskestegen i ca. 1 time til centrumstemperaturen er ca. 65°. Hvis ikke sværen er sprød, kan du skære den af og grille den ved direkte varme - hold øje med sværen og hold kødet varmt imens. Hvis sværen er tæt på at være sprød, kan du blot vende stegen med sværen nedad og give den et par minutter ved direkte varme.

Salat

  • Skær stokken af broccolien og fjern den træede bund. Skær stokken i tynde stave og resten af broccolien i buketter. Kom broccoli og slikærter i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min., hæld dem i et dørslag og brus over med koldt vand. Flæk slikærterne.
  • Bland limesaft, honning, sojasauce, fiskesauce, ingefær, sesamolie og salt i en skål. Vend broccoli, slikærter, blommer og løg godt rundt i dressingen og lad salaten trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Vend salatblade og koriander i lige inden serveringen.
  • Skær den grillede flæskesteg i skiver og server dem sammen med salat, yoghurt og lunt naanbrød.

Stegetiden i grill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14665 kJ / 3505 kcal

Næringsindhold pr. 100g

301 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 45,3 % 8 g
Fedt: 40,8 % 3,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/flaskesteg-pa-grill/