Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta med tomat består ganske enkelt af ristet brød, modne tomater, hvidløg og olie... og frisk basilikum selvfølgelig. Du behøver ikke at rejse til Italien for at få sprød bruschetta, for denne her er præcis, som du drømmer om en bruschetta skal smage. Bruschetta er i bund og grund et lækkert tomatbrød, der er godt både som en snack, som forret eller som tilbehør til andre retter. Bruschetta med tomat er en genial snack, når sommerens solmodne tomater bugner i haven eller i butikkerne.

Sådan gør du

Bruschetta
  • Rør basilikum, olie, hvidløg, salt og peber sammen.
  • Pensl skærefladen på brødene med olien og grill eller rist brødet på begge sider.
  • Bland tomaterne med resten af olien.
  • Fordel tomatblandingen på de 4 stykker ristede brød - og server.
Mere inspiration

Vild med italienske klassikere?

Spaghetti Carbonara
45 min
Spaghetti Carbonara
(427)
Velbekomme!
Brug en rest

Halvgammelt brød kan få nyt liv som bund for bruschetta og tomatbrød, uanset om det er lyst eller mørkt, med eller uden kerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5460 kJ / 1305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

808 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 8,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 50,6 % 24,1 g
Fedt: 40,7 % 8,9 g

Ingredienser

Bruschetta
Grofthakkede frisk basilikum
1 dl
Olivenolie
4 spsk
Små finthakkede fed hvidløg
2
Flagesalt
1 tsk
Friskkværnet peber
Italiensk flute - halveret og delt på langs (ca. 300 g)
1
Modne tomater i små tern (ca. 350 g)
4