Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner

Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner

30 min
Nemme aspargesruller med italiensk tilbehør og en frisk citrondressing. Perfekt når der er mange gæster.

Sådan gør du

Citrondressing
  • Bland cremefraiche med citronskal, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet til servering. Smag til.
  • Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min. - til de er gyldne. Tag dem af panden.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand, i ca. 3 min. uden låg. Lad dem dryppe af i en sigte. Vikl skinken om aspargesene - ca. 2 asparges pr. pakke. Anret dem på et fad, og fordel dressing og pinjekerner øverst. Pynt med basilikum og friskkværnet peber.
Energiindhold for hele retten:

5416 kJ / 1294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27,1 % 9,5 g
Kulhydrat: 7 % 2,5 g
Fedt: 65,9 % 10,7 g

Ingredienser

Citrondressing
2½ dl Creme fraiche
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Pinjekerner
30 Rensede grønne asparges (ca. 400 g)
16 skiver Parmaskinke (ca. 200 g)
Pynt
Frisk basilikum
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk