Suppe med 9 slags grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Suppen har masser af næring og spræl i sig. Bacon og æg på toppen er prikken over i'et.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 400 g frossen grøn wok-blanding
  • 3 dl finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)

Smilende æg

  • 4 æg
  • ½ liter vand
  • 100 g frosne ekstrafine ærter
  • 175 g grønne asparges i små stykker

Pynt

  • friske krydderurt

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.

Steg baconskiverne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del den stegte bacon i mindre stykker.

Smilende æg

Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.

Ved serveringen

Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.

Tip

I stedet for grøn wok-blanding kan man bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: