Suppe med 9 slags grønt

Suppe med 9 slags grønt

30 min
"Nikålssuppe" er en traditionel suppe til skærtorsdag og suppen består af ni forskellige slags grønne urter og kål, der hører årstiden til. Suppen skulle ifølge overleveringen kunne hjælpe med at holde sig sund og rask det kommende år. Uanset om det holder eller ej, så er denne suppe med 9 slags grønt både nem at lave, smager skønt og er jo fantastisk at skue. Suppen med 9 slags grønt matcher påskens farvevalg, men vil helt sikkert også gøre lykke ved andre lejligheder.

Sådan gør du

Grøn suppe
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.
Smilende æg
  • Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.
  • Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.
Ved serveringen
  • Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.
Tips

I stedet for grøn wok-blanding kan du bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter. Det sprøde bacon kan udelades eller erstattes af parmaskinke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7313 kJ / 1748 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 19,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 38,3 % 5,3 g
Fedt: 42 % 2,7 g
Mere inspiration

En anden farverig ret, der kan passe i en menu med suppen.

Stjerneskud
45 min
Stjerneskud
(3)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Grøn suppe
Smør
25 g
Finthakkede zittauerløg
2
Små finthakkede fed hvidløg
2
Hønsebouillon
1 liter
1 dl
Frossen wok-blanding
400 g
Finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
3 dl
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Sprødstegt bacon i mindre stykker (ca. 125 g)
8 skiver
Smilende æg
Æg
4
Vand
½ liter
Frosne ekstrafine ærter
100 g
Grønne asparges i små stykker
175 g
Pynt
Friske krydderurter
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g