Suppe med 9 slags grønt
30 min

Suppe med 9 slags grønt

Suppen har masser af næring og spræl i sig. Bacon og æg på toppen er prikken over i'et.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med 9 slags grønt

Suppen har masser af næring og spræl i sig. Bacon og æg på toppen er prikken over i'et.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 400 g frossen grøn wok-blanding
  • 3 dl finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g bacon i tynde skiver

Smilende æg

  • 4 æg
  • ½ liter vand
  • 100 g frosne ekstrafine ærter
  • 175 g grønne asparges i små stykker

Pynt

  • friske krydderurter

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.

Steg baconskiverne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del den stegte bacon i mindre stykker.

Smilende æg

Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.

Ved serveringen

Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.

Tip

I stedet for grøn wok-blanding kan man bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 34 %
Print