Suppe med 9 slags grønt
"Nikålssuppe" er en traditionel suppe til skærtorsdag og suppen består af ni forskellige slags grønne urter og kål, der hører årstiden til. Suppen skulle ifølge overleveringen kunne hjælpe med at holde sig sund og rask det kommende år. Uanset om det holder eller ej, så er denne suppe med 9 slags grønt både nem at lave, smager skønt og er jo fantastisk at skue. Suppen med 9 slags grønt matcher påskens farvevalg, men vil helt sikkert også gøre lykke ved andre lejligheder.
Ingredienser
Grøn suppe
25 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
400 g
Frossen wok-blanding
|
|
3 dl
Finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
8 skiver
Sprødstegt bacon i mindre stykker (ca. 125 g)
|
---|
Smilende æg
4
Æg
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
100 g
Frosne ærter
|
|
---|---|
175 g
Grønne asparges i små stykker
|
Pynt
Friske krydderurter
|
---|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Grøn suppe
Smilende æg
Ved serveringen
I stedet for grøn wok-blanding kan du bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter. Det sprøde bacon kan udelades eller erstattes af parmaskinke.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7997 kJ / 1911 kcal
Næringsindhold pr. 100g
258 kJ / 62 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 17,6 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 5,2 g |
Fedt: | 47,9 % | 3,4 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.