Suppe med 9 slags grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Suppen har masser af næring og spræl i sig. Bacon og æg på toppen er prikken over i'et.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 400 g frossen grøn wok-blanding
  • 3 dl finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)

Smilende æg

  • 4 æg
  • ½ liter vand
  • 100 g frosne ekstrafine ærter
  • 175 g grønne asparges i små stykker

Pynt

  • friske krydderurter

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.

Steg baconskiverne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del den stegte bacon i mindre stykker.

Smilende æg

Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.

Ved serveringen

Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.

Tip

I stedet for grøn wok-blanding kan man bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: