"Nikålssuppe" er en traditionel suppe til skærtorsdag og suppen består af ni forskellige slags grønne urter og kål, der hører årstiden til. Suppen skulle ifølge overleveringen kunne hjælpe med at holde sig sund og rask det kommende år. Uanset om det holder eller ej, så er denne suppe med 9 slags grønt både nem at lave, smager skønt og er jo fantastisk at skue. Suppen med 9 slags grønt matcher påskens farvevalg, men vil helt sikkert også gøre lykke ved andre lejligheder.
En anden farverig ret, der kan passe i en menu med suppen.
I stedet for grøn wok-blanding kan du bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter. Det sprøde bacon kan udelades eller erstattes af parmaskinke.
6790 kJ / 1623 kcal
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 22,2 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 40 % | 5,2 g |
Fedt: | 37,8 % | 2,3 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.