Suppe med 9 slags grønt

Suppe med 9 slags grønt

30 min Hovedret

"Nikålssuppe" er en traditionel suppe til skærtorsdag og suppen består af ni forskellige slags grønne urter og kål, der hører årstiden til. Suppen skulle ifølge overleveringen kunne hjælpe med at holde sig sund og rask det kommende år. Uanset om det holder eller ej, så er denne suppe med 9 slags grønt både nem at lave, smager skønt og er jo fantastisk at skue. Suppen med 9 slags grønt matcher påskens farvevalg, men vil helt sikkert også gøre lykke ved andre lejligheder.

Mere inspiration

En anden farverig ret, der kan passe i en menu med suppen.

Velbekomme!
Tips

I stedet for grøn wok-blanding kan du bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter. Det sprøde bacon kan udelades eller erstattes af parmaskinke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6686 kJ / 1598 kcal

Næringsindhold pr. 100g

221 kJ / 53 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22 % 2,9 g
Kulhydrat: 40 % 5,2 g
Fedt: 38 % 2,3 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser