Stjerneskud
Hjemmelavet stjerneskud i luksusudgave med et væld af farver og en skøn smag. Vidste du at navnet Stjerneskud skyldes at retten blev udviklet som en hyldest til Jurij Gagarin, som var den første i rummet? Siden er der set mange udgaver af stjerneskud. Her en opskrift på klassisk stjerneskud, selvfølgelig med hjemmelavet dressing, to tilberedninger af fisken og masser af rejer. Stjerneskud er og bliver god traditionel dansk mad, og en rigtig kroklassiker.
Ingredienser
Tomatdressing
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
3 spsk
Tomatketchup
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Rødspættefileter
90 g
Rasp (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
1 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Små rødspættefileter - flået på begge sider
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2
Sammenpisket æg
|
|
50 g
Smør
|
1 dl
Vand
|
|
---|---|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
6
Tykke grønne asparges
|
|
---|---|
¼ liter
Groftrevede salatblade
|
Tilbehør
4 skiver
Ristet franskbrød
|
|
---|---|
1 glas
Lakserogn
|
|
150 g
Rejer
|
|
8
Cherrytomater i halve
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
|
Dildkviste
|
Sådan gør du
Tomatdressing
Rødspættefileter, stegte og dampede
Sådan anretter du stjerneskud
Du kan også servere stjerneskud med en skive røget laks, enten sammen med - eller i stedet for rejer. Når der er sæson for hvide asparges, kan stjerneskuddet blive endnu mere luksuriøst, hvis du serverer det med et par smørdampede hvide asparges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11552 kJ / 2761 kcal
Næringsindhold pr. 100g
600 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 40 % | 14,1 g |
Kulhydrat: | 28,7 % | 10,1 g |
Fedt: | 31,2 % | 5,1 g |
Alkohol: | 0,1 % |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.