Stjerneskud

Stjerneskud

45 min Frokost Hovedret

Hjemmelavet stjerneskud i luksusudgave med et væld af farver og en skøn smag. Vidste du at navnet Stjerneskud skyldes at retten blev udviklet som en hyldest til Jurij Gagarin, som var den første i rummet? Siden er der set mange udgaver af stjerneskud. Her en opskrift på klassisk stjerneskud, selvfølgelig med hjemmelavet dressing, to tilberedninger af fisken og masser af rejer. Stjerneskud er og bliver god traditionel dansk mad, og en rigtig kroklassiker.

Mere inspiration

Lyst til mere smørrebrød med fisk?

Velbekomme!
Tips

Du kan også servere stjerneskud med en skive røget laks, enten sammen med - eller i stedet for rejer. Når der er sæson for hvide asparges, kan stjerneskuddet blive endnu mere luksuriøst, hvis du serverer det med et par smørdampede hvide asparges.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12138 kJ / 2901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

644 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 21,9 % 8,3 g
Kulhydrat: 45,3 % 17,2 g
Fedt: 32,7 % 5,7 g
Alkohol: 0,1 %
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser