
Stjerneskud
60+ min
Stjerneskud er en klassisk forret, som aldrig går af mode. Den har et væld af friske farver og en dejlig smagssammensætning.
Ingredienser
Tomatdressing
- 2 tomater (ca. 175 g)
-
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
-
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
- ½ dl fintklippede friske dildkviste
- ½ tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Gremolata
- 1 dl grofthakket bredbladet persille
- 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 2 små knuste fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
- 8 rødspættefileter - flået på begge sider
- 1 æg
- 25 g smør
- 1 dl vand
- 1 dl tør hvidvin, fx riesling
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- ¼ liter groftrevede salatblade
Tilbehør
- 4 ristede, tynde skiver rugbrød
- 1 glas lakserogn
- 12 kogte jomfruhummerhaler - uden skal
- 8 ristede, tynde skiver flutes
- 16 dampede grønne asparges
Sådan gør du
Sådan gør du
Tomatdressing
Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern og vend dem sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Gremolata
Vend persille, citronskal, hvidløg og salt sammen i en tallerken.
Del rødspættefileterne på langs. Pisk ægget let sammen med en gaffel. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Vend halvdelen af fiskene først i æg og derefter i gremolata. Steg dem ca. 2 min. på hver side.
Bring imens vand og hvidvin i kog i en sauterpande. Drys resten af fiskene med salt og peber. Damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Læg de 4 skiver rugbrød på tallerkener. Anret herpå stegt og dampet fisk, lidt tomatdressing, lakserogn og jomfruhummerhaler. Herpå de sprøde flutesskiver og asparges. Server salat og resten af dressingen til.
Sådan klargør du asparges
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 23,1 g
- Protein: 34 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 41 %
Vin match
Sauvignon Blanc Loire, Frankrig
Til denne lækre version af det klassiske stjerneskud vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, gerne fx en sancerre eller pouilly-fumè Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til hummer