Du kan også servere stjerneskud med en skive røget laks, enten sammen med - eller i stedet for rejer. Når der er sæson for hvide asparges, kan stjerneskuddet blive endnu mere luksuriøst, hvis du serverer det med et par smørdampede hvide asparges.
11552 kJ / 2761 kcal
600 kJ / 143 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 40 % | 14,1 g |
Kulhydrat: | 28,7 % | 10,1 g |
Fedt: | 31,2 % | 5,1 g |
Alkohol: | 0,1 % |
Lyst til mere smørrebrød med fisk?
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
3 spsk
Tomatketchup
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
90 g
Rasp (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
1 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Små rødspættefileter - flået på begge sider
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2
Sammenpisket æg
|
|
50 g
Smør
|
1 dl
Vand
|
|
---|---|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
6
Tykke grønne asparges
|
|
---|---|
¼ liter
Groftrevede salatblade
|
4 skiver
Ristet franskbrød
|
|
---|---|
1 glas
Lakserogn
|
|
150 g
Rejer
|
|
8
Cherrytomater i halve
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
|
Dildkviste
|