Stjerneskud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Et twistet stjerneskud med et væld af farver og en skøn smagssammensætning. Her er stjerneskudet servret med rødspætter vendt i gremolata, jumfruhummerhaler og en rørt tomat/dild dressing.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tomatdressing

Gremolata

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Rødspættefileter

  • 8 rødspættefileter - flået på begge sider
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 dl vand
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter groftrevede salatblade

Tilbehør

  • 4 ristede, tynde skiver rugbrød
  • 1 glas lakserogn
  • 12 kogte jomfruhummerhaler - uden skal
  • 8 ristede, tynde skiver flutes
  • 16 dampede grønne asparges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatdressing

  1. Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern og vend dem sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Gremolata

  1. Vend persille, citronskal, hvidløg og salt sammen i en tallerken.

Rødspættefileter

  1. Del rødspættefileterne på langs. Pisk ægget let sammen med en gaffel. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Vend halvdelen af fiskene først i æg og derefter i gremolata. Steg dem ca. 2 min. på hver side.
  3. Bring imens vand og hvidvin i kog i en sauterpande. Drys resten af fiskene med salt og peber.
  4. Damp rødspættefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Læg de 4 skiver rugbrød på tallerkener. Anret herpå stegt og dampet fisk, lidt tomatdressing, lakserogn og jomfruhummerhaler. Herpå de sprøde flutesskiver og asparges. Server salat og resten af dressingen til.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne lækre version af det klassiske stjerneskud vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, gerne fx en sancerre eller pouilly-fumè Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer

Andre gode forslag