Kartoffelmad med bacon

Kartoffelmad med bacon

20 min
Er der noget bedre end en kartoffelmad med nye kartofler? Og så ovenikøbet en kartoffelmad med bacon. I stedet for mayonnaisen har vi lavet en hytteostcreme med avocado - lettere, grønnere og lækker topping til din kartoffelmad.

Sådan gør du

Bacon
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del hver skive i mindre stykker.
Avocadocreme
  • Hak hytteost, avocado, citronsaft, -skal og salt i en foodprocessor til en ensartet creme.
Kartoffelmad
  • Del rugbrødsskiverne i halve.
  • Fordel avocadocreme, kartofler, asparges, stegt bacon og forårsløg på brødskiverne og drys med salt og peber.
Mere inspiration

Klassisk kartoffelmad med det hele - så lækkert et stykke smørrebrød

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8713 kJ / 2082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 16,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 45,8 % 12,5 g
Fedt: 38 % 4,7 g
Relateret video
Gulerods-'bacon'

Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Bacon
Bacon i tynde skiver
125 g
Avocadocreme
200 g
Modne avocadoer (ca. 300 g)
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Kartoffelmad
Groft rugbrød (ca. 300 g)
6 skiver
Kogte små nye kartofler i skiver
600 g
Grillede grønne asparges
250 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Pynt
Flagesalt
Friskkværnet peber