Kartoffelmad med bacon

Kartoffelmad med bacon

20 min
Er der noget bedre end en kartoffelmad med nye kartofler? Og så ovenikøbet en kartoffelmad med bacon. I stedet for mayonnaisen har vi lavet en hytteostcreme med avocado - lettere, grønnere og lækker topping til din kartoffelmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmad-med-bacon/

Sådan gør du

Bacon
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del hver skive i mindre stykker.
Avocadocreme
  • Hak hytteost, avocado, citronsaft, -skal og salt i en foodprocessor til en ensartet creme.
Kartoffelmad
  • Del rugbrødsskiverne i halve.
  • Fordel avocadocreme, kartofler, asparges, stegt bacon og forårsløg på brødskiverne og drys med salt og peber.
Energiindhold for hele retten:

8410 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 16 % 4,2 g
Kulhydrat: 47 % 12,3 g
Fedt: 37 % 4,5 g
Mere inspiration

Klassisk kartoffelmad med det hele - så lækkert et stykke smørrebrød

Relateret video
Gulerods-'bacon'

Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Bacon
125 g Bacon i tynde skiver
Avocadocreme
200 g Hytteost
2 Modne avocadoer (ca. 300 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Kartoffelmad
6 skiver Groft rugbrød (ca. 300 g)
600 g Kogte små nye kartofler i skiver
250 g Grillede grønne asparges
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
Pynt
Flagesalt
Friskkværnet peber