Kartoffelmad med bacon

20 min
Kartoffelmad med bacon

Er der noget bedre end en kartoffelmad med nye kartofler? Og så ovenikøbet en kartoffelmad med bacon. I stedet for mayonnaisen har vi lavet en hytteostcreme med avocado - lettere, grønnere og lækker topping til din kartoffelmad.

Ingredienser

Bacon

125 g Bacon i tynde skiver

Avocadocreme

200 g Hytteost
2 Modne avocadoer (ca. 300 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt

Kartoffelmad

6 skiver Groft rugbrød (ca. 300 g)
600 g Kogte små nye kartofler i skiver
250 g Grillede grønne asparges
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)

Pynt

Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bacon

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del hver skive i mindre stykker.

Avocadocreme

  • Hak hytteost, avocado, citronsaft, -skal og salt i en foodprocessor til en ensartet creme.

Kartoffelmad

  • Del rugbrødsskiverne i halve.
  • Fordel avocadocreme, kartofler, asparges, stegt bacon og forårsløg på brødskiverne og drys med salt og peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9328 kJ / 2229 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 14,4 % 4,2 g
Kulhydrat: 42,4 % 12,3 g
Fedt: 43,2 % 5,8 g
Relateret video Gulerods-'bacon'

Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmad-med-bacon/