Hønsesalat

Hønsesalat

45 min
Hønsesalat er et hit på det danske frokostbord og i madpakken. Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med bacon, champignon og asparges - en helt klassisk udgave, selv om vi ikke koger en hel høne, men nøjes med kyllingefilet. Hønsesalaten kan laves hele året, især hvis du får lidt hjælp af dåser eller glas. Men prøv også at vælge dine grøntsager efter sæson - hønsesalat gør sig nemlig godt i flere varianter.

Sådan gør du

Hønsesalat
  • Bring kyllingekød, fond og vand i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 15 min.
  • Tag kødet op og lad det køle lidt af. Riv det i trevler - med 2 gafler.
  • Kom baconstrimlerne i en kold pande og steg dem - først ca. 5 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt champignon og steg i yderligere 3 min. ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad det køle af.
  • Vend kylling, bacon, champignon og asparges sammen med cremefraiche, purløg, citron og salt.
  • Server på et stykke nybagt rugbrød eller som tilbehør.
Mere inspiration

Hønsesalat smager ekstra skønt med hjemmebagt brød til.

Flutes
60+ min
Flutes
(78)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Prøv at servere hønsesalaten med friterede karpers: friter 100 g afdryppede kapers i olie, læg dem på fedtsugende papir og drys med salt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3583 kJ / 856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

248 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 41,4 % 6 g
Kulhydrat: 7,7 % 1,1 g
Fedt: 50,9 % 3,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Hønsesalat
Kyllingefileter
2
Koncentreret kyllingefond
1 spsk
Vand
½ liter
Bacon i strimler
5 skiver
Markchampignoner
250 g
Skrællede hvide asparges i skrå stykker (evt. fra glas)
4
2 dl
Fintsnittet purløg
1 dl
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
½ tsk