Hønsesalat

Hønsesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Hønsesalat er en klassiker på det danske frokostbord. Hønsesalat er bare altid et hit. Her får du den helt klassiske udgave, men prøv at skifte de forskellige elementer ud efter sæson - hønsesalaten gør sig nemlig godt i flere varianter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 kyllingefileter
  • 1 hønsebouillon-terning
  • ½ liter vand
  • 5 skiver bacon i strimler
  • 250 g markchampignoner
  • 4 skrællede hvide asparges i skrå stykker (evt. fra glas)
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Creme Fraiche  18%
  • 1 dl fintsnittet purløg
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bring kyllingekød, boullionterning og vand i kog i en gryde.
  2. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 15 min.
  3. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Riv det i trevler - med 2 gafler.
  1. Kom baconstrimlerne i en kold pande og steg dem - først ca. 5 min. ved kraftig varme. Tilsæt champignon og steg i yderligere 3 min. ved jævn varme til baconen er gylden og sprød.
  2. Lad det køle af. Vend kylling, bacon, champignon og asparges sammen med cremefraiche, purløg, citron og salt.
  3. Server på et stykke nybagt rugbrød eller som tilbehør.

Serveringsforslag

Prøv at servere hønsesalaten med friterede karpers: friterer 100 g afdryppede kapers i olie, læg dem på fedtsugende papir og drysses med salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3779 kJ / 903 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 39,8 %
  • Kulhydrat: 6,4 %
  • Fedt: 53,8 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag