Lakserillette
15 min
•
Dejlig nem og lækker rillette af varmrøget laks. Smager dejligt på groft rugbrød, men egner sig også fortrinligt som fyld i en sandwich. Der er ikke mange ben i at trylle en varmrøget lakserilette frem - og du kan tilsætte smag efter behag. Varmrøget laks på rugbrød - eller lakserillette i sandwich, på ristet brød eller en kiks - og så har du en fiks fisk som en del af en tapasanretning.
Ingredienser
lakserillette
300 g
Varmrøget laks
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Fintklippet purløg
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Blødt smør
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
Tilbehør
Rugbrød, cornichoner, citron og purløg
|
---|
Sådan gør du
Lakserillette
Ved serveringen
Du kan smage lakserilletten til med finthakket bladselleri, hvis du gerne vil have noget, der knaser. Det smager også godt med chili og/eller cayennepeber, hvis du er til lidt mere spicy mad. Lakserilletten er god i en madpakke - læg 2 skiver brød sammen om lakserilletten og et par salatblade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4970 kJ / 1188 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1044 kJ / 250 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 23,7 % | 14,5 g |
Kulhydrat: | 1,8 % | 1,1 g |
Fedt: | 74,5 % | 21 g |