Laksetærte

Laksetærte

60+ min
Fryseegnet
En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/laksetarte/

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland hvedel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Tærtefyld
  • Fordel laks, porre og dild i den forbagte bund.
  • Pisk flødeost, æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Server tærten lun eller kold med fx en grøn salat.

Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.

Energiindhold for hele retten:

9740 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

967 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 24,6 % 14 g
Fedt: 61 % 16 g
Mere inspiration

Dejlig tærte til aftensmad, frokost, picnic - som hovedret eller som tilbehør på et buffet.

Grøntsagstærte
60+ min
Grøntsagstærte
(33)
Relateret video

Laksetærte er en klassisk tærte med varmrøget laks og porre. Den kan både serveres varm eller kold, og den egner sig derfor også godt til madpakken.

Ingredienser

Tærtedej
120 g Hvedemel
60 g Fuldkornshvedemel
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand
Tærtefyld
150 g Varmrøget laks
1 Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
1 dl Finthakket frisk dild
150 g Flødeost
3 Æg
1 dl Mælk
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber