Laksetærte

Laksetærte

60+ min
Fryseegnet
En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.

Sådan gør du

Forbagning:

ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tærtedej
  • Bland hvedel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Tærtefyld
  • Fordel laks, porre og dild i den forbagte bund.
  • Pisk flødeost, æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold med fx en grøn salat.

Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.

Energiindhold for hele retten:

9740 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

967 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 24,6 % 14 g
Fedt: 61 % 16 g
Mere inspiration

Dejlig tærte til aftensmad, frokost, picnic - som hovedret eller som tilbehør på et buffet.

Grøntsagstærte
60+ min
Grøntsagstærte
(31)

Ingredienser

Tærtedej
120 g Hvedemel
60 g Fuldkornshvedemel
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand
Tærtefyld
150 g Varmrøget laks
1 Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
1 dl Finthakket frisk dild
150 g Flødeost
3 Æg
1 dl Mælk
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber