Laksetærte

Laksetærte

60+ min
Fryseegnet
En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland hvedel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Tærtefyld
  • Fordel laks, porre og dild i den forbagte bund.
  • Pisk flødeost, æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold med fx en grøn salat.
Forbagning
  • ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Dejlig tærte til aftensmad, frokost, picnic - som hovedret eller som tilbehør på et buffet.

Grøntsagstærte
60+ min
Grøntsagstærte
(31)
Velbekomme!
Tip

Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9740 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

967 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 24,6 % 14 g
Fedt: 61 % 16 g

Ingredienser

Tærtedej
Hvedemel
120 g
Fuldkornshvedemel
60 g
Groft salt
½ tsk
Koldt smør
100 g
Vand
2 spsk
Tærtefyld
Varmrøget laks
150 g
Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
1
Finthakket dild
1 dl
150 g
Æg
3
Mælk
1 dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber