Gulerodskage med flødeostcreme
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
•
Bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme. Gulerodskage med blød og frisk ostecreme er en skøn klassiker, der vækker begejstring hos de fleste. Gulerodskagen er virkelig nem at bage og toppet med den skønneste creme af flødeost og citron er den ikke til at stå for. Prøv denne klassiske gulerodskage med ostecreme næste gang, der skal noget lækkert i ovnen og på kaffebordet!
Ingredienser
Gulerodskage
300 g
Blødt smør
|
|
---|---|
300 g
Brun farin (ca. 5 dl)
|
|
4
Æg
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
3 tsk
Stødt kanel
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
7
Fintrevne gulerødder (ca. 450 g)
|
|
100 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
2 dl
Rosiner (ca. dl)
|
Flødeostcreme
400 g
Flødeost
|
|
---|---|
100 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
4 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
4 tsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
Hakkede valnøddekerner
|
|
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Gulerodskage
Flødeostcreme
Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinform og bag kagerne midt i ovnen, ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins. Du kan erstatte gulerødder med 300 g groftrevet squash – pres squashen fri for væde.
Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
30350 kJ / 7254 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1307 kJ / 312 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 5,2 % | 4 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 32 g |
Fedt: | 53,1 % | 18,8 g |