Squashkage

1 time 5 min
Fryseegnet
Squashkage

Her får du opskriften på en nem og lækker squashkage med flødeostecreme, der både er saftigt og fuld af smag. Denne opskrift på hjemmelavet squashkage er tilsmagt med kanel og kardemomme, som giver kagen en skøn varme og krydret smag. Kagen serveres med flødeostecreme med citronskal, hvilket giver et skønt modspil til den søde og saftige squashkage. Skifter du squash ud med gulerod - så har du en dejlig variant af den klassiske gulerodskage.

Ingredienser

Squashkage

200 g Brun farin
3 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
2 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
100 g Smør, smeltet
300 g Grøn squash, groftrevet

Flødeostecreme

100 g Stuetempereret smør
150 g Flormelis (ca. 2½ dl)
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Stuetempereret, flødeost naturel

Sådan gør du

Squashkage

  • Pisk brun farin og æg til en helt lyst og luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt sammen og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemassen.
  • Vend smeltet smør og squash i dejen.
  • Fordel dejen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. ved 175 ° - varmluft. Lad kagen køle helt af.

Flødeostecreme

  • Pisk smør, flormelis og citronskal godt sammen til en ensartet, hvid og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen kan blive for flydende.
  • Fordel frostingen jævnt på squashkagen.

Squashkagen kan opbevares tildækket i køleskab i ca. 5 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18015 kJ / 4306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1265 kJ / 302 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,8 % 3,6 g
Kulhydrat: 47,5 % 35,3 g
Fedt: 47,7 % 16,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/squashkage/