Squashkage
60+ min

Squashkage

Nem squashkage med krydderier og lime. Opskriften kan også laves med græskar og ingefær.
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashkage

Nem squashkage med krydderier og lime. Opskriften kan også laves med græskar og ingefær.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 300 g groftrevet grøn squash
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk stødt koriander
  • 2 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 2¾ dl)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • strimler af limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend squash og limeskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, koriander og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag squashkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis og limesaft sammen til en tyk glasur. Læg glasuren i et flot lag på den kolde kage og pynt med limeskal.

Tips

I stedet for squash kan kagen laves med 300 g groftrevet græskarkød.

Stødt koriander kan erstattes af samme mængde stødt ingefær. Spilopmagersquashkage kan stå tildækket i køleskabet i ca. 5 dage.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %
Print