Squashkage

Squashkage

60+ min
Fryseegnet
Her får du opskriften på en nem og lækker squashkage med flødeostecreme, der både er saftigt og fuld af smag. Denne opskrift på hjemmelavet squashkage er tilsmagt med kanel og kardemomme, som giver kagen en skøn varme og krydret smag. Kagen serveres med flødeostecreme med citronskal, hvilket giver et skønt modspil til den søde og saftige squashkage. Skifter du squash ud med gulerod - så har du en dejlig variant af den klassiske gulerodskage.

Sådan gør du

Bagetid:

40-45 min. ved 175 ° - varmluft.

Squashkage
  • Pisk brun farin og æg til en helt lyst og luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt sammen og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemassen.
  • Vend smeltet smør og squash i dejen.
  • Fordel dejen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.
Flødeostecreme
  • Pisk smør, flormelis og citronskal godt sammen til en ensartet, hvid og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen kan blive for flydende.
  • Fordel frostingen jævnt på squashkagen.
Forbered i god tid

Squashkagen kan opbevares tildækket i køleskab i ca. 5 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18037 kJ / 4311 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1265 kJ / 302 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,8 % 3,6 g
Kulhydrat: 47,5 % 35,3 g
Fedt: 47,7 % 16,3 g
Mere inspiration

Den klassiske opskrift på gulerodskage er lige her.

Ingredienser

Squashkage
Brun farin
200 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Stødt kanel
2 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Bagepulver
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Smør, smeltet
100 g
Grøn squash, groftrevet
300 g
Flødeostecreme
Stuetempereret smør
100 g
Flormelis (ca. 2½ dl)
150 g
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Stuetempereret, flødeost naturel
200 g