Squashkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

60+ min

Nem squashkage med krydderier og lime. Opskriften kan også laves med græskar og ingefær.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 300 g groftrevet grøn squash
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk stødt koriander
  • 2 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 2¾ dl)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • strimler af limeskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend squash og limeskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, koriander og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag squashkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis og limesaft sammen til en tyk glasur. Læg glasuren i et flot lag på den kolde kage og pynt med limeskal.

Tips

I stedet for squash kan kagen laves med 300 g groftrevet græskarkød.

Stødt koriander kan erstattes af samme mængde stødt ingefær. Spilopmagersquashkage kan stå tildækket i køleskabet i ca. 5 dage.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: