Squashkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(62 vurderinger)

60+ min

Nem squashkage med citronglasur. Squashkagen er en klassiker som hitter hos mange. Erstat halvdelen af den revne squash med gulerod - for en ny variant af den klassiske squashkage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Squashkage

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 300 g groftrevet grøn squash
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend kvark, squash og citronskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver og salt godt sammen i en anden skål og vend melblandingen i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren på den kolde kage og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Variation

Erstat halvdelen af den revne squash med revet gulerod.

Forbered i god tid

Squashkagen kan opbevares tildækket i køleskab i ca. 5 dage.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag