Nem chokoladekage i bradepande

Nem chokoladekage i bradepande

60+ min
Opskrift på en nem chokoladekage i bradepande - lige til at servere! Prøv en virkelig lækker chokoladekage med glasur og evt. krymmel. Børne- og voksenvenlig chokoladekage i bradepande, som hurtigt hitter hos de lækkersultne og chokoladekagetrængende. chokoladekagen er super nem at lave - hæld alle ingredienserne i skålen på samme tid, pisk dem sammen og så i ovnen!
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-chokoladekage-i-bradepande/

Sådan gør du

Kagedej
  • Bland sukker, mel, kakao, vanilje og bagepulver sammen i en skål.
  • Hæld smeltet smør, æg og kogende vand heri. Pisk blandingen med en håndmixer - til den er ensartet og uden klumper (dejen er meget tynd, det skal den være).
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm).
  • Bag chokoladekagen nederst i ovnen Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. NB! Lad kagen blive i ovnen til den er gennembagt, i nogle ovne skal den bage op til 15 min. mere.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.
Glasur
  • Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Pynt med krymmel og spiseligt glimmer og server chokoladekagen direkte fra bradepanden.

Du kan sagtens bage chokoladekagen dagen før den skal spises. Pak bradepanden med kagen ind i en stor frysepose og stil den i køleskabet til serveringen.

Server evt. chokoladekagen med friske bær og vaniljeis, for at få en frisk og afkølende sommerdessert.

Energiindhold for hele retten:

20987 kJ / 5016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1472 kJ / 352 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,4 % 2,9 g
Kulhydrat: 56,4 % 48,8 g
Fedt: 40,2 % 16 g
Mere inspiration

Kender du chokoladekagen med den spøjse navn? Den du ved nok... En anden nem og lækker chokoladekage med en skøn kokostopping.

Den du ved nok
45 min
Den du ved nok
(313)

Ingredienser

Kagedej
350 g Sukker (ca. 4 dl)
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
4 spsk Kakaopulver
1 spsk Vaniljesukker
1 spsk Bagepulver
250 g Smør - smeltet
3 Æg
2 dl Kogende vand
Glasur
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
3 spsk Vand
Pynt
Evt. kulørt krymmel og/eller spiseligt glimmer