Daddelkage med skyr og mandler

Daddelkage med skyr og mandler

60+ min
Daddelkage med skyr og mandler. En skøn svampet kage med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler og pistacienødder. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen og er en god 'tag-med'-kage.

Sådan gør du

  • Blend mandlerne til fint mel, fx i en foodprocesser. Tilsæt dadler og blend til blandingen er jævn. Kom skyr, æg, kakaopulver og de øvrige ingredienser i foodprocesseren og blend i ca. 2 min. til en en tyk, jævn blanding.
  • Rør chokoladestykkerne i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en lille springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og drys med mandler. Tryk mandlerne let ned i dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.
  • Tag kagen ud af springformen og drys med pynt.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn
Velbekomme!
Tip

Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.

Forbered i god tid

Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10207 kJ / 2440 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,7 g
Protein: 12 % 9,6 g
Kulhydrat: 36,5 % 29,2 g
Fedt: 51,5 % 19 g

Ingredienser

Mandler
125 g
Bløde dadler uden sten
250 g
1 dl
Æg
3
Kakaopulver
2 spsk
Smagsneutral olie eller kokosolie
2 spsk
Vaniljepulver
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Grofthakket mørk chokolade
50 g
Grofthakkede mandler
25 g
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
Frysetørrede hindbær eller kandiserede violer