Daddelkage med skyr og mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Daddelkage med skyr og mandler. En skøn svampet kage med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler og pistacienødder. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen og er en god 'tag-med'-kage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 10 stykker

Antal portioner

  • 125 g mandler
  • 250 g bløde dadler uden sten
  • 1 dl Cheasy® skyr vanilje Skyr vanilje 0,2%
  • 3 æg
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk smagsneutral olie eller kokosolie
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 25 g grofthakkede mandler

Pynt

  • finthakkede usaltet pistacienøddekerne
  • frysetørret hindbær eller kandiserede violer

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Blend mandlerne til fint mel, fx i en foodprocesser. Tilsæt dadler og blend til blandingen er jævn. Kom skyr, æg, kakaopulver og de øvrige ingredienser i foodprocesseren og blend i ca. 2 min. til en en tyk, jævn blanding.

Rør chokoladestykkerne i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en lille springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og drys med mandler. Tryk mandlerne let ned i dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.

Tag kagen ud af springformen og drys med pynt.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn

Tip

Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.

Forbered i god tid

Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.

Print

Kilde:

Andre gode forslag