Daddelkage med skyr og mandler

Daddelkage med skyr og mandler

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Daddelkage med skyr og mandler. En skøn svampet kage med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler og pistacienødder. Og uden hvedemel. Prøv denne nemme opskrift på daddelkage, som kan bages dagen i forvejen og er en god 'tag-med'-kage.
https://www.arla.dk/opskrifter/daddelkage-med-skyr-og-mandler/

Sådan gør du

  • Blend mandlerne til fint mel, fx i en foodprocesser.
  • Tilsæt dadler og blend til blandingen er jævn.
  • Kom skyr, æg, kakaopulver og de øvrige ingredienser i foodprocesseren og blend i ca. 2 min. til en en tyk, jævn blanding.
  • Rør chokoladestykkerne i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en lille springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og drys med mandler.
  • Tryk mandlerne let ned i dejen og bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen køle helt af. Tag kagen ud af springformen og drys med pynt.

Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.

Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

10211 kJ / 2440 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,8 g
Protein: 12 % 9,6 g
Kulhydrat: 36,5 % 29,2 g
Fedt: 51,5 % 19 g

Ingredienser

125 g Mandler
250 g Bløde dadler uden sten
1 dl Skyr med vanilje
3 Æg
2 spsk Kakaopulver
2 spsk Smagsneutral olie eller kokosolie
½ tsk Vaniljepulver
¼ tsk Groft salt
50 g Grofthakket mørk chokolade
25 g Grofthakkede mandler
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
Frysetørrede hindbær eller kandiserede violer