Cheesecake med skovbær og skyr

Cheesecake med skovbær og skyr

60+ min
En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Sådan gør du

Bagetid for mandler:

Ca. 12 min. ved 165° - traditionel ovn.

Bund
  • Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen og afkøl dem let.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt dadler og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed ca. 2 min. - til blandingen er jævn. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel mandelblandingen i formen og stil den tildækket på køl.
Skovbærskyr
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed ca. 3 min. - eller til det er glat. Kom hytteost, skyr, honning og de øvrige ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en tykbundet gryde. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af skyrblandingen og rør husblassen i resten af skyrblandingen. Hæld skovbærskyren på den kolde bund. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den på et fad. Pynt med friske bær.
Energiindhold for hele retten:

10021 kJ / 2395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

711 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 18 % 7,5 g
Kulhydrat: 30,7 % 12,8 g
Fedt: 51,3 % 9,9 g
Relateret video
Sådan laver du Cheesecake med skovbær og skyr

En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Ingredienser

Bund
250 g Mandler
15 Friske dadler uden sten (ca. 150 g)
¼ tsk Groft salt
Skovbærskyr
3 blade Husblas
200 g Hytteost
5 dl Yoghurt med skovbær
1 spsk Akaciehonning
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Vaniljepulver
250 g Blandede bær, fx blåbær, brombær og hindbær