Cheesecake med skovbær og skyr

Cheesecake med skovbær og skyr

60+ min
En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Sådan gør du

Bund
  • Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen og afkøl dem let.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt dadler og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed ca. 2 min. - til blandingen er jævn. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel mandelblandingen i formen og stil den tildækket på køl.
Skovbærskyr
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed ca. 3 min. - eller til det er glat. Kom hytteost, skyr, honning og de øvrige ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en tykbundet gryde. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af skyrblandingen og rør husblassen i resten af skyrblandingen. Hæld skovbærskyren på den kolde bund. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den på et fad. Pynt med friske bær.
Bagetid for mandler
  • Ca. 12 min. ved 165° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10451 kJ / 2498 kcal

Næringsindhold pr. 100g

741 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 21,4 % 9,3 g
Kulhydrat: 29,2 % 12,7 g
Fedt: 49,4 % 9,9 g
Relateret video
Sådan laver du Cheesecake med skovbær og skyr

En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Ingredienser

Bund
Mandler
250 g
Friske dadler uden sten (ca. 150 g)
15
Groft salt
¼ tsk
Skovbærskyr
Husblas
3 blade
200 g
5 dl
Akaciehonning
1 spsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Vaniljepulver
½ tsk
Blandede bær, fx blåbær, brombær og hindbær
250 g