Cheesecake med skovbær og skyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 12 stykker.

Antal portioner

Bund

  • 250 g mandler
  • 15 friske dadler uden sten (ca. 150 g)
  • ¼ tsk groft salt

Skovbærskyr

  • 250 g blandede bær, fx blåbær, brombær og hindbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen og afkøl dem let.

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt dadler og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed ca. 2 min. - til blandingen er jævn. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel mandelblandingen i formen og stil den tildækket på køl.

Skovbærskyr

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed ca. 3 min. - eller til det er glat. Kom hytteost, skyr, honning og de øvrige ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en tykbundet gryde. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af skyrblandingen og rør husblassen i resten af skyrblandingen. Hæld skovbærskyren på den kolde bund. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.

Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den på et fad. Pynt med friske bær.

Bagetid for mandler

Ca. 12 min. ved 165° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag