Cheesecake med skovbær og skyr

Cheesecake med skovbær og skyr

60+ min
En frisk version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-med-skovbar-og-skyr/

Sådan gør du

Bund
  • Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen ca. 12 min. ved 165° - traditionel ovn.og afkøl dem let.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt dadler og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed ca. 2 min. - til blandingen er jævn.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel mandelblandingen i formen og stil den tildækket på køl.
Skovbærskyr
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed ca. 3 min. - eller til det er glat.
  • Kom hytteost, skyr, honning og de øvrige ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en tykbundet gryde. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af skyrblandingen og rør husblassen i resten af skyrblandingen.
  • Hæld fromagen på den kolde bund.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den på et fad. Pynt med friske bær.
Energiindhold for hele retten:

10220 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

733 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 22,2 % 9,6 g
Kulhydrat: 27,2 % 11,7 g
Fedt: 50,6 % 10 g
Mere inspiration

Her har du den klassiske cheesecake.

Cheesecake
60+ min
Cheesecake
(9)
Relateret video
Sådan laver du Cheesecake med skovbær og skyr

En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Ingredienser

Bund
250 g Mandler
15 Dadler uden sten
¼ tsk Groft salt
Skovbærskyr
3 blade Husblas
200 g Hytteost
5 dl Skyr med skovbær
1 spsk Akaciehonning
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Vaniljepulver
250 g Blandede bær, fx blåbær, brombær og hindbær