Cheesecake

Cheesecake

10 timer
Forb. 45 min
En skøn klassisk cheesecake med smag af citron og vanilje. Er du vild med cheesecake, så server denne skønhed næste gang. Cheesecaken er let og luftigt - og leder tankerne hen på forår, sommer og smagen af koldskål. Klassisk cheesecake med sprød kiksebund kan pyntes med både frugt, bær og spiselige blomster. Brug årstidens frugt og bær - så får du altid det mest smagfulde resultat. Du går ikke galt i byen med denne opskrift på klassisk cheesecake, der smager lige så godt, som den ser ud.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake1/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
  • Fordel blandingen i springformen, pres kiksebunden godt sammen og pres den ca. 5 cm op ad siderne i springformen. Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og citronskal til et let skum.
  • Pisk flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
  • Varm citronsaften op.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft.
  • Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
  • Fordel fromagen over kiksebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan anretter du cheesecaken
  • Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Pynt med bær og skovsyre lige inden serveringen.

Du kan sagtens lave denne cheesecake flere dage i forvejen. Opbevar den tildækket i køleskab og pynt kagen med friske bær lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

20484 kJ / 4896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1268 kJ / 303 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 30,5 % 22,7 g
Fedt: 65,2 % 22,3 g
Mere inspiration

En anden skøn cheesecake er denne med smag af gulerodskage - uhmm...

Gulerodscheesecake
6 timer 30 min
Gulerodscheesecake
(25)
Relateret video
Påskecheesecake

Se hvordan du laver påskecheesecake her. Påskecheesecake med lemoncurd, citron og vanilje. Påskecheesecaken smager af forår - og af et stykke mere...

Ingredienser

Kiksebund
150 g Smør
300 g Knuste digestive kiks
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Fromage
4 blade Husblas
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
¼ liter Piskefløde
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Flødeost
¼ liter Creme fraiche
2 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
300 g Friske bær, fx hindbær, blåbær, ribs og/eller brombær
Rød skovsyre eller citronmelisse