Risalamande cheesecake
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen. Med denne risalamande cheesecake forener du 2 klassikere i en herlig mundfuld, som både smager af risalamande og cheesecake. Den har det hele - det sprøde, det bløde, det hvide og det røde og smager bare af jul.
Ingredienser
Bund
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
100 g
Knuste digestive kiks
|
|
100 g
Smeltet smør
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Risalamande fromage
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
400 g
Kold risengrød
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
3
Blade husblas
|
|
200 g
Flødeost
|
Kirsebærgele
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
400 g
Kirsebærsauce, fx amarena
|
Pynt
Ristede, grofthakkede smuttede mandler
|
---|
Sådan gør du
Bund
Risalamande fromage
Kirsebærgele
Du kan sagtens bruge andre kiks end digestive, erstat fx med vaniljekranse, brunkager eller halv pebernødder/halv digestive. Pebernødder har god julesmag, men er hårdere, derfor fungerer de bedst blandet med en blødere kiks.
Cheesecaken kan fryses uden gelé.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17616 kJ / 4210 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1104 kJ / 264 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 6,6 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 29,7 % | 19,3 g |
Fedt: | 63,7 % | 19 g |
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen.