Citronfromage

Bedømmelse

(353 vurderinger)

60+ min

Citronfromage er en klassiker på dessertbordet. Fromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som altid er populær!

Ingredienser

Antal portioner

Citronfromage

Kandiserede citronstrimler

  • 1 stor usprøjtet citron
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand

Pynt

  • finthakkede grønne pistacienødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Fordel citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Kandiserede citronstrimler

Skær imens tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med - eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv. Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. - til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen.

Pynt citronfromagen med flødeskum, kandiserede citronstrimler og pistacienødder.

Tørretid

Ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.

Tip

Hvis du laver citronfromagen dagen, skal du kun bruge 3 blade husblas.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Kilde: