Citronfromage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(465 vurderinger)

60+ min

Citronfromage er en klassiker på dessertbordet. Fromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som altid er populær!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Citronfromage

Kandiserede citronstrimler

  • 1 stor citron (usprøjtet)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand

Pynt

  • finthakkede grønne usaltet pistacienøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Fordel citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Kandiserede citronstrimler

Skær imens tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med - eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv. Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. - til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen.

Pynt citronfromagen med flødeskum, kandiserede citronstrimler og pistacienødder.

Tørretid

Ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.

Tip

Hvis du laver citronfromagen dagen før, skal du kun bruge 3 blade husblas.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag