60+ min

Citronfromage

Citronfromage er en klassiker på dessertbordet. Citronfromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som altid er populær.

Citronfromage

Sådan gør du

Citronfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Fordel citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
Kandiserede citronstrimler
  • Skær imens tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med - eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. - til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Pynt citronfromagen med flødeskum, kandiserede citronstrimler og pistacienødder.
Tørretid
  • Ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Hvis du laver citronfromagen dagen før, skal du kun bruge 3 blade husblas.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 8420 kJ / 2012 kcal
Fiber: 3,7 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 52 %