Creme brulé

Bedømmelse

(259 vurderinger)

60+ min

Creme bruléen er en af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprødt brændt sukker.

Ingredienser

Dessert til 4

Antal portioner
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Ved serveringen

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade.

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Bagetid

ca. 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 65 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: