Creme brulé

Creme brulé

60+ min Dessert

Creme brulé er en af de klassiske franske desserter, der består af fløde, vanilje, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprødt brændt sukker. Creme brulé betyder brændt creme - og det er jo lige hvad creme brulé er. Først bages cremen til creme bruléen i ovnen og så køles den ned. Den kolde creme drysses så med et tyndt lag sukker, som du karamelliserer med fx med en gasbrænder. Voila - så er din creme brulé klar til servering!

Mere inspiration

Her en anden skøn klassisk fransk dessert - en ualmindelig lækker kage.

Velbekomme!
Tilberedningstip

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Cremen skal have en "glat" overflade. Har du ingen gasbrænder - så stil skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger i vandet. Drys med sukker og grill øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag skålene ud og server straks.

Tips

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6463 kJ / 1545 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1267 kJ / 303 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 4,8 % 3,6 g
Kulhydrat: 29,5 % 22 g
Fedt: 65,7 % 22,5 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser