Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

60+ min
Fryseegnet
Vores klassiske og meget populære fødselsdagsboller er luftige og lette. Fødselsdagsbollerne er rige på smør, hvilket gør dem bløde og lækre - og giver dem den helt rette konsistens og smag. Boller med smør er et must for mange til fødselsdag og disse er fødselsdagsboller er oplagte til hygge med en god kop varm chokolade. Vi kan også kalde disse luftige boller for teboller eller bamseboller - kært barn har mange navne :)
Mere inspiration

Bløde og luftige chokoaldeboller.

Chokoladeboller
60+ min
Chokoladeboller
(81)
Velbekomme!
Tilberedningstip

Hvis du vil lave flere boller, kan du sagtens det. Men bag kun 1 plade boller ad gangen i ovnen, da det giver det bedste resultat.

Frysetips

Du kan sagtens bage dine fødselsdagsboller flere dage i forvejen. Kom de nybagte, afkølede boller i fryseren. Tag bollerne direkte fra fryseren og ind i en kold ovn på dagen. Lun fødselsdagsbollerne ved 200° (traditionel ovn) i ca. 15 min.

Variation

Måske synes du at bollerne skal være større for at de berettiger til navnet Bamseboller eller Teboller? Så former du blot dejen til 8 boller i stedet for 12.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12913 kJ / 3086 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1271 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 8,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 54,2 % 40,5 g
Fedt: 37,6 % 12,9 g

Ingredienser