Fødselsdagsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Klassiske, hvide fødselsdagsboller, som også kan serveres til almindelig eftermiddagshygge. Server fødselsdagsbollerne med et glas kakaomælk til!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 16 stk.

Antal portioner

  • 75 g smør
  • 3½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1½ sammenpisket æg
  • 5 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 600 g hvedemel

Pensling

  • æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på plader med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

10-12 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag