Chokoladeboller

Chokoladeboller

60+ min
Lækre chokoladeboller - nemme at lave, dejlige at spise! Spis chokoladebollerne som de er - eller flæk dem lune og server med koldt smør. Chokoladebollerne kan laves med både lys eller mørk chokolade - eller måske en blanding, hvis du ikke kan vælge! Opskriften på chokoladeboller er nem og altid et hit...
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeboller/

Sådan gør du

  • Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.
  • Rør æg, sukker og salt ud i væsken.
  • Tilsæt mel (hold evt. lidt tilbage) og ælt dejen sammen med let hånd. Dejen skal være fugtig og må ikke blive tung. Tilsæt chokolade og ælt den ind i dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time.
  • Ælt den igennem og form 12 boller. Læg dem i en lille bradepande med bagepapir, tæt sammen.
  • Lad bollerne efterhæve ca. ½ time - eller til dobbelt størrelse.
  • Pensl chokoladebollerne med æg og bag dem midt i ovnen til de er gyldne og gennembagte15-18 min. ved 200° - traditionel ovn.

I stedet for at tilsætte chokoladestykker til dejen, kan du gemme chokoladen indeni bollerne. Prøv med din favorit chokolade, en karamel, chokoladeknapper eller et stykke marcipanbrød. Så har du en slags fastelavnsbolle som kan spises hele året.

Energiindhold for hele retten:

13495 kJ / 3225 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1293 kJ / 309 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 57 % 43,3 g
Fedt: 34,6 % 12,1 g
Mere inspiration

Flere skønne firkantede boller - lækre nybagte og dagen efter ristede....

Varme hveder
60+ min
Varme hveder
(104)
Relateret video
Chokoladeboller

Ingredienser

100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
1 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
500 g Hvedemel
100 g Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
Sammenpisket æg til pensling