Varme hveder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

60+ min

Hold traditionen ved lige og spis varme hveder dagen før storebededag. Her får du den bedste og nemmeste opskrift på klassiske varme hvede med et strejf af kardemomme.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 1 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 450 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 100 g smør i tern
  • 2 sammenpiskede æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt kardemomme eller stødte frø fra 15 kardemommekapsler

Pensling

  • 1 spsk sammenpisket æg
  • 1 spsk mælk

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Lun mælk og kærnemælk (lillefingervarm) og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen i ca. 5 min. - eller til dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Tag dejen ud på et bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.
  4. Læg bollerne tæt sammen i en bradepande eller et ovnfast fad (ca. 16 x 28 cm) beklædt med papir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 time - eller til de har dobbeltstørrelse.
  5. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.
  6. Lad bollerne køle af på en rist. Server dem lune eller halver og rist dem. Server med koldt smør.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Ristning

Ca. 7 min. ved 250°.

Tip

Har du ikke så meget tid, kan du fordoble mængden af gær og halvere hævetiden i begge omgange.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag