Varme hveder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

60+ min

Hold traditionen ved lige og spis varme hveder på store bededag - bedst er de når du bager dem selv.

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 100 g sigtemel (ca. 2 dl)
  • 100 g koldt smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 2 sammenpiskede æg

Pensling:

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland hvede- og sigtemel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og sukker. Lun mælken (lillefingervarm) og rør gæren ud heri. Hæld mælk og æg i melblandingen og slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 15 stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (ca. 16 x 28 cm) og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen. Server dem varme med koldt smør eller en flødeost - fx med løg og urter eller med hvidløg.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Ristning

Ca. 7 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: