Varme hveder

Varme hveder

60+ min Mellemmåltid
Fryseegnet

Hold traditionen ved lige og spis varme hveder dagen før Store Bededag. Og er det hjemmelavede hveder, behøver du ikke stå i kø hos bageren. Her får du den bedste og nemmeste opskrift på klassiske varme hvede med et strejf af kardemomme. Hjemmebagte hveder er noget af det bedste - og det dufter så skønt med hveder i ovnen og kaffe på kanden. Spis hvedeknopperne lune og nybagte - eller spis dem ristede...

Mere inspiration

Har du lyst til en lidt grovere udgave af de varme hveder?

Velbekomme!
Forbered i god tid

Lad hvederne efterhæve tildækkede i køleskabet natten over. Så er det nemt og hurtigt at servere nybagte hveder til morgenmad på Store Bededag.

Tips

Kardemommesmagen er en vigtig del af hvederne. Du kan skrue op og ned for mængden af kardemomme - alt efter hvor kraftig du ønsker den. Erstat evt. stødt kardemomme med 15 kardemommekerner som du selv støder i en morter - det giver en mere intens og parfumeret kardemommesmag. Erstat evt. halvdelen af mælken med kærnemælk for at give hvederne en mere svampet konsistens.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11931 kJ / 2852 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1156 kJ / 276 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 11,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 55,1 % 37,5 g
Fedt: 33,3 % 10,4 g
Relateret video
Varme hveder

Ingredienser