Grove hveder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Brød smager bare bedre når man selv har bagt det! Prøv disse grove hveder, og imponér familie og venner med denne lækre opskrift

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

15 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 160 g hvedekerner (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ymer
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 850 g hvedemel

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en skål. Tilsæt ymer. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 15 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm), beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min. Bag hvederne midt i ovnen. Flæk ved serveringen hvederne 1 eller 2 gange og rist dem.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Hvederne kan fryses når de er bagte - men ikke ristede.

Tip

Du kan bage hvederne uden kerner. Mængden af kerner erstattes med hvedemel og vandet til kernerne udelades.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17212 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 10 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag