Grove hveder

Grove hveder

60+ min
Fryseegnet
Brød smager bare bedre, når man selv har bagt det! Prøv disse grove hveder, hvis I har lyst til noget, der er lidt anderledes end de traditionelle hveder. Disse hjemmebagte grove hveder er ikke vildt grove, men er snarere en lys dej med kerner. En fin variation uden at bryde alt for meget med traditionerne. For det at spise hveder er jo en gammel skik, som kan spores tilbage til midt i 1800-tallet, men som måske er ældre. Så spis de friskbagte grove hveder aftenen før Store Bededag og måske ristede på Bededags morgen.
Mere inspiration

Vil du have flere lækkerier til aftenen før Store Bededag.

Varme hveder
60+ min
Varme hveder
(90)
Velbekomme!
Frysetip

Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.

Tip

Du kan bage hvederne uden kerner. Mængden af kerner erstattes med hvedemel og vandet til kernerne udelades.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10426 kJ / 2492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

948 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 12,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 72,9 % 40,6 g
Fedt: 14,4 % 3,7 g
Relateret video
Varme hveder

Se her hvordan du former grove hveder.

Ingredienser