Brød smager bare bedre, når man selv har bagt det! Prøv disse grove hveder, hvis I har lyst til noget, der er lidt anderledes end de traditionelle hveder. Disse hjemmebagte grove hveder er ikke vildt grove, men er snarere en lys dej med kerner. En fin variation uden at bryde alt for meget med traditionerne. For det at spise hveder er jo en gammel skik, som kan spores tilbage til midt i 1800-tallet, men som måske er ældre. Så spis de friskbagte grove hveder aftenen før Store Bededag og måske ristede på Bededags morgen.
Vil du have flere lækkerier til aftenen før Store Bededag.
Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.
Du kan bage hvederne uden kerner. Mængden af kerner erstattes med hvedemel og vandet til kernerne udelades.
10426 kJ / 2492 kcal
948 kJ / 227 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 12,7 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 72,9 % | 40,6 g |
Fedt: | 14,4 % | 3,7 g |
Se her hvordan du former grove hveder.