Gulerodsboller
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Lækre luftige og saftige gulerodsboller - altid et hit! Hjemmebagte boller med gulerødder er perfekte til madpakken eller på morgenbordet, for de smager rigtig godt med både pålæg, ost og marmelade. Hjemmelavede gulerodsboller er også skønne til at dække den lille sult mellem måltiderne. Har du brug for et madbrød, kan du bage gulerodsbollerne tæt sammen og byde et helt brød til fx en varm suppe.
Ingredienser
Gulerodsboller
2 dl
Vand (lillefingervarmt)
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
3
Skrællede og groftrevne gulerødder (ca. 225 g)
|
|
2 dl
Mælk
|
|
1½
Æg
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
60 g
Havregryn (ca. 2 dl)
|
|
700 g
Hvedemel
|
Pensling
½
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Gulerodsboller
Du kan udskifte gulerødder med æbler eller pærer, det giver sødere boller. Desuden kan du udskifte halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel, hvis du ønsker en grovere bolle. Gulerodsbollerne er gode til madpakken.
Du kan bage en ekstra stor portion, og fryse bollerne til senere brug.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12339 kJ / 2949 kcal
Næringsindhold pr. 100g
810 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 12,3 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 79 % | 37,6 g |
Fedt: | 8,7 % | 1,9 g |
