Gulerodsboller

Gulerodsboller

60+ min
Fryseegnet
Lækre luftige og saftige gulerodsboller - altid et hit! Hjemmebagte boller med gulerødder er perfekte til madpakken eller på morgenbordet, for de smager rigtig godt med både pålæg, ost og marmelade. Hjemmelavede gulerodsboller er også skønne til at dække den lille sult mellem måltiderne. Har du brug for et madbrød, kan du bage gulerodsbollerne tæt sammen og byde et helt brød til fx en varm suppe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gulerodsboller
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt gulerødder og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Form dejen til 18 boller og fordel dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 10 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne midt i ovnen.

Du kan udskifte gulerødder med æbler eller pærer, det giver sødere boller. Desuden kan du udskifte halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel, hvis du ønsker en grovere bolle. Gulerodsbollerne er gode til madpakken.

Du kan bage en ekstra stor portion, og fryse bollerne til senere brug.

Energiindhold for hele retten:

12341 kJ / 2950 kcal

Næringsindhold pr. 100g

810 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 79 % 37,6 g
Fedt: 8,7 % 1,9 g
Mere inspiration

Server fx gulerodsbollerne til en dejlig suppe.

Kartoffelsuppe
35 min
Kartoffelsuppe
(66)

Ingredienser

Gulerodsboller
2 dl Vand (lillefingervarmt)
25 g Gær
3 Skrællede og groftrevne gulerødder (ca. 225 g)
2 dl Mælk
Æg
2 tsk Groft salt
60 g Havregryn (ca. 2 dl)
700 g Hvedemel
Pensling
½ Sammenpisket æg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk