Jutsér gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve natten over i køleskabet. Så er der nybagte gulerodsbrud på morgenbordet.
Du kan bruge mange andre grøntsager end gulerødder, prøv fx at lave regnbuebrud med en blanding af græskar, rødbede og squash. Rodfrugter er også geniale i disse boller. Du kan udskifte mælken med et syrnet produkt blandet med vand. Hvis du fx bruger skyr eller græsk inspireret yoghurt, så tilsæt kun 2 dl af produktet og en ekstra dl vand.
Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.
13413 kJ / 3206 kcal
941 kJ / 225 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 11,2 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 34,4 g |
Fedt: | 26,6 % | 6,8 g |
½ liter
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
600 g
Hvedemel
|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
4 tsk
Rørsukker eller sukker
|
|
3
Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
|
|
75 g
Solsikkekerner (ca. 1 dl)
|