Gulerodsbrud
Gulerodsbrud er store, bløde - lidt flade - boller, som du måske kender fra bageren. De er nemme at bage og gode til morgenbordet, madpakken eller som eftermiddagsmad. Gulerodsbrud smager herligt og er dejlig svampede. Bag ekstra gulerodsbrud til fryseren, så du nemt kan tage én op og have med på farten.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
½ liter
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
4 tsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
600 g
Hvedemel
|
|
3
Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
|
|
75 g
Solsikkekerner (ca. 1 dl)
|
Sådan gør du
Gulerodsbrud
Jutsér gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve natten over i køleskabet. Så er der nybagte gulerodsbrud på morgenbordet.
Du kan bruge mange andre grøntsager end gulerødder, prøv fx at lave regnbuebrud med en blanding af græskar, rødbede og squash. Rodfrugter er også geniale i disse boller. Du kan udskifte mælken med et syrnet produkt blandet med vand. Hvis du fx bruger skyr eller græsk inspireret yoghurt, så tilsæt kun 2 dl af produktet og en ekstra dl vand.
Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13412 kJ / 3206 kcal
Næringsindhold pr. 100g
941 kJ / 225 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 11,2 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 34,4 g |
Fedt: | 26,6 % | 6,8 g |