Tomatsuppe

Tomatsuppe

45 min
Fryseegnet
Dejlig, varm hjemmelavet tomatsuppe med masser af smag. Det er nemt og hurtigt at forberede en cremet tomatsuppe, det kræver blot en blender. Brug hvad du har af grøntsager sammen med tomaterne og smag til. Server gerne den hjemmelavede tomatsuppe med brød.

Sådan gør du

Tomatsuppe
  • Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek., eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog.
  • Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under låg i yderligere ca. 10 min. - rør af og til. Pastaen skal være mør, men ikke blød.
  • Smag tomatsuppen til og server straks med fraiche, brød og grøntsager.

Du kan servere både kødboller, sprødt bacon, brødcroutons og grøntsager i mindre stykker på tomatsuppen. Friske krydderurter er også et godt pift på suppen.

Suppen kan fryses uden pasta.

Energiindhold for hele retten:

8717 kJ / 2083 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 61,6 % 12,3 g
Fedt: 22,2 % 2 g
Mere inspiration

Lækkert brød, der vil matche tomatsuppen godt.

Langtidshævet brød
60+ min
Langtidshævet brød
(54)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tomatsuppe
25 g Smør
1 Zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
1 Stort grofthakket fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
1 tsk Sukker
3 Gulerødder i mindre stykker (ca. 175 g)
400 g modne tomater eller 1 dåse Hakkede tomater
1 tsk Tørret basilikum
1 liter Grøntsagsbouillon
Friskkværnet peber
200 g Tørret pasta, fx minisuppehorn
Tilbehør
2 dl Fraiche
240 g Groft brød
400 g Blandede grøntsager, fx peberfrugt, gulerødder, bladselleri m.fl.