Tomatsuppe - Opskrifter - Arla

Tomatsuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(292 vurderinger)

45 min

Dejlig, varm og smagfuld tomatsuppe med fyld af pasta. Server gerne med brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
  • 1 stort grofthakket fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 gulerødder i mindre stykker (ca. 175 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • friskkværnet hvid peber
  • 200 g tørret pasta, fx minisuppehorn

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til gulerødderne er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek., eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog.

Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under låg i yderligere ca. 10 min. - rør af og til. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Smag tomatsuppen til og server straks med fraiche, brød og grøntsager.

Tips

Suppen kan fryses uden pasta.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: