Langtidshævet brød
60+ min

Langtidshævet brød

Durumhveden har et højt glutenindhld, og kan binde store mængder væde. Det giver et dejligt blødt og saftigt brød.
Fryseegnet
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidshævet brød

Durumhveden har et højt glutenindhld, og kan binde store mængder væde. Det giver et dejligt blødt og saftigt brød.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 25 g smør - smeltet
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 125 g durummel (ca. 2 dl)
  • 625 g pizzamel

Pensling

  • vand

Pynt

  • pizzamel

Fremgangsmåde:

1. dag

Kom smør og de 2 slags mælk i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og durummel. Kom pizzamel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en ske. Hold lidt pizzamel tilbage. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 20 timer.

2. dag

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tril dejen til den er ca. 60 cm lang. Sno den mange gange og saml den til en ring (ca. 25 cm i diameter). Saml enderne godt. Læg brødet på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødet med vand og drys med pizzamel. Bag brødet midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
Print