Langtidshævet brød

Langtidshævet brød

60+ min
Fryseegnet
Durumhveden har et højt glutenindhold, og kan binde store mængder væde. Den lange hævetid giver et dejligt blødt og saftigt brød, der holder sig frisk lidt længere. Her er har vi valgt at forme det langtidshævede brød som en ring - det gør det velegnet til at servere på et buffetbord, hvor man så kan skære en skive i valgfri størrelse. Langtidshævet brød var ikke så udbredt i 90'erne, hvor denne opskrift er fra - men det blev hurtigt populært.

Sådan gør du

1. dag
  • Kom smeltet smør og de 2 slags mælk i en skål.
  • Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, salt og durummel.
  • Kom pizzamel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske (hold lidt pizzamel tilbage).
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 20 timer.
2. dag
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Tril dejen til den er ca. 60 cm lang.
  • Sno dejen mange gange og saml den til en ring (ca. 25 cm i diameter) og tryk enderne godt sammen.
  • Læg brødet på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl brødet med vand og drys med pizzamel. Bag det langtidshævede brød midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Det er ikke uden grund vi kalder dette her verdens bedste brød - prøv det!

Velbekomme!
Frysetip

Det langtidshævede brød kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12283 kJ / 2936 kcal

Næringsindhold pr. 100g

935 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 75,7 % 41,7 g
Fedt: 8,8 % 2,2 g

Ingredienser

Smør - smeltet
20 g
Mælk
4 dl
Kærnemælk
1 dl
Gær
25 g
Sukker
2 tsk
Groft salt
2 tsk
Durummel (ca. 2 dl)
125 g
Pizzamel
625 g
Pensling
Vand
Pynt
Pizzamel