Langtidshævet brød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Durumhveden har et højt glutenindhld, og kan binde store mængder væde. Det giver et dejligt blødt og saftigt brød.

Ingredienser

12 personer pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

  • 25 g smør - smeltet
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 125 g durummel (ca. 2 dl)
  • 625 g pizzamel

Pensling

  • vand

Pynt

  • pizzamel

Sådan gør du

Sådan gør du

1. dag

Kom smeltet smør og de 2 slags mælk i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og durummel. Kom pizzamel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske (hold lidt pizzamel tilbage). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 20 timer.

2. dag

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Tril dejen til den er ca. 60 cm lang. Sno dejen mange gange og saml den til en ring (ca. 25 cm i diameter) og tryk enderne godt sammen. Læg brødet på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødet med vand og drys med pizzamel. Bag det langtidshævede brød midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Det langtidshævede brød kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: