Koldhævede boller

Koldhævede boller

60+ min
Fryseegnet
Der er ikke noget skønnere end friskbagt morgenbrød. Disse nemme koldhævede boller har en lækker krumme og sprød skorpe. Forbered dejen til de langtidshævede boller om aftenen - så er der friskbagt morgenbrød! Du kan som her få koldhævede boller med kærnemælk, eller du kan bruge, hvad du har i køleskabet af syrnede produkter. Eksperimenter også gerne med forskellige meltyper, gryn og kerner - alt fungerer, når du laver dej til koldhævede boller.

Sådan gør du

Dag 1
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, olivenolie og de øvrige ingredienser.
  • Rør dejen godt sammen i en røremaskine til dejen slipper skålen.
  • Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Dag 2
  • Drys halvdelen af havregrynene ud på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå.
  • Klip eller skær dejen i 16 stykker og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Træk bagepapiret over på en varm bageplade, drys med resten af havregrynene og bag bollerne midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn
Mere inspiration

Prøv også disse koldhævede boller med surdej.

Velbekomme!
Tip

Form 4 almindelige flutes eller 8 små flutes - bagetiden er den samme.

Frysetips

Bollerne kan fryses. Varm bollerne i ovn eller på en brødrister.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13781 kJ / 3294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1010 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 12,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 70,7 % 42 g
Fedt: 16,6 % 4,5 g

Ingredienser

Gær
10 g
Vand
3½ dl
Kærnemælk eller yoghurt naturel
2 dl
Olivenolie
3 spsk
Sukker
1 spsk
Groft salt
2 tsk
Ølandshvede
700 g
Havregryn
1 dl