Koldhævede boller
15 timer
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Der er næsten ikke noget skønnere end friskbagt morgenbrød. Disse nemme koldhævede boller har en lækker krumme og sprød skorpe. Forbered dejen til de langtidshævede boller om aftenen - så er der friskbagt morgenbrød. Du kan som her få koldhævede boller med kærnemælk, eller du kan bruge, hvad du har i køleskabet af syrnede produkter. Eksperimenter også gerne med forskellige meltyper, gryn og kerner, når du laver dej til koldhævede boller.
Ingredienser
5 dl
Vand
|
|
---|---|
3 dl
Kærnemælk A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
|
|
10 g
Gær
|
|
4 dl
Havregryn (ca. 125 g)
|
|
2 dl
Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø, birkes
|
---|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13509 kJ / 3229 kcal
Næringsindhold pr. 100g
818 kJ / 195 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 13,8 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 65,7 % | 31,6 g |
Fedt: | 20,5 % | 4,5 g |