Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste havregrød lige her...
For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Grødbollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.
Havregrødsbollerne er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.
9536 kJ / 2279 kcal
848 kJ / 203 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 12 % | 6 g |
Kulhydrat: | 63,7 % | 31,7 g |
Fedt: | 24,3 % | 5,6 g |
Lunken vand
|
3 dl |
---|---|
Yoghurt, græsk yoghurt, skyr eller tilsvarende
|
100 g |
Gær
|
20 g |
Kold havregrød, risengrød eller anden grød
|
150 g |
Honning
|
1 tsk |
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
450 g |
Groft salt
|
2 tsk |
Blandede sesamfrø, birkes, græskarkerner, havregryn, rugflager eller andet
|
ca. 1½ dl |
---|