Grødboller

Grødboller

60+ min Morgenmad og brunch Madpakke
Fryseegnet

Grødboller - nemme, lækre og lynhurtige at bikse sammen. Grødbollerne kan laves på en rest havregrød, risengrød, fuldkornsgrød eller lignende. Dejen til grødbollerne er hurtig at røre sammen - og kan hæve enten natten over i køleskabet eller blot et par timer på køkkenbordet, alt efter hvornår du gerne vil servere de nybagte grødboller... Den fugtige dej sætter du på bagepladen med en ske - så du skal slet ikke have fingrene i dejen. At bruge en rest grød til at bage boller med, er en rigtig god ide, for grødboller er saftige og holder sig friske længere. Grødboller er også ideelle til madpakken.

Mere inspiration

Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste havregrød lige her...

Velbekomme!
Tip

For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Grødbollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.

Brug en rest

Havregrødsbollerne er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9232 kJ / 2206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

821 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 13 % 6,3 g
Kulhydrat: 65 % 31,4 g
Fedt: 22 % 4,9 g
Relateret video
Grødboller

Ingredienser