18-20 min. ved 250° - traditionel ovn.
For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Grødbollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen. Groft mel: Du kan erstatte ca. 1/3 af hvedemelet med groft mel.
Havregrødsbollerne er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.
8988 kJ / 2148 kcal
794 kJ / 190 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 13 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 69 % | 32,2 g |
Fedt: | 18 % | 3,9 g |
Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste havregrød lige her...
3 dl
Lunken vand
|
|
---|---|
100 g
Yoghurt naturel, græsk yoghurt, skyr eller tilsvarende
|
|
20 g
Gær
|
|
150 g
Kold havregrød, risengrød eller anden grød
|
|
1 tsk
Honning
|
|
450 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
2 tsk
Groft salt
|
ca. 1½ dl
Blandede sesamfrø, birkes, græskarkerner, havregryn, rugflager eller andet
|
---|