Opskrift på surdej. Husk at starte surdejen op i god tid!
Har du ikke fået startet en surdej op i tide, kan den købes i helsekostbutikker. Alternativt kan bollerne bages uden surdej, så får de bare ikke surdejssmagen. Brug da som erstatning mere gær (15-25 g afhængig af hvor længe dejen får lov at hæve) og 1 dl ekstra surmælksprodukt.
Hvis din surdej er meget aktiv, kan du undlade gær i dejen. Følgende er tegn på, at surdejen er aktiv og bageklar: Surdejen skal lugte sødt og let syrligt og der skal være tydelige luftbobler i siden på glasset.
13730 kJ / 3282 kcal
769 kJ / 184 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 16,9 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 77 % | 34,8 g |
Fedt: | 6,1 % | 1,3 g |