Surdejsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækre, saftige koldhævede boller med surdej, skyr og æble.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

20 boller

Antal portioner

  • 5 g gær
  • 5 dl vand
  • 1½ dl surdej (ca. 150 g)
  • 1½ dl Cheasy® skyr naturel eller A38® Skyr naturel 0,2%
  • 625 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 eller manitobamel
  • 200 g havregryn
  • 1 stort revet æble (ca. 125 g)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dag 1

Rør gæren ud i vandet i en skål til røremaskine. Tilsæt resten af ingredienserne, med undtagelse af salt, og slå dejen sammen på en røremaskine ved laveste hastighed i ca. 3 min. Skru herefter op til højeste hastighed og ælt dejen i ca. 6 min. TIlsæt salt og ælt i yderligere i ca. 1 min. ved laveste hastighed. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

Dag 2

Kom dejen ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i ca. 20 stykker. Bag bollerne i ovnen til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min ved 225° - varmluft.

Tip

Har du ikke fået startet en surdej op i tide, kan den købes i helsekostbutikker. Alternativt kan bollerne bages uden surdej, så får de bare ikke surdejssmagen. Brug da som erstatning mere gær (15-25 g afhængig af hvor længe dejen får lov at hæve) og 1 dl ekstra surmælksprodukt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag