Lækre, saftige koldhævede boller med surdej, skyr og æble. At lave koldhævede boller med surdej er faktisk slet ikke så svært. Få den nemme opskrift på koldhævede boller lige her - bollerne er sprøde, luftige og ikke til at holde fingrene fra! Du kan enten lave surdejen selv eller købe en aktiv og bageklar surdej.
Opskrift på surdej. Husk at starte surdejen op i god tid!
Har du ikke fået startet en surdej op i tide, kan den købes i helsekostbutikker. Alternativt kan bollerne bages uden surdej, så får de bare ikke surdejssmagen. Brug da som erstatning mere gær (15-25 g afhængig af hvor længe dejen får lov at hæve) og 1 dl ekstra surmælksprodukt.
Hvis din surdej er meget aktiv, kan du undlade gær i dejen. Følgende er tegn på, at surdejen er aktiv og bageklar: Surdejen skal lugte sødt og let syrligt og der skal være tydelige luftbobler i siden på glasset.
13678 kJ / 3269 kcal
766 kJ / 183 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 16,6 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 77,2 % | 34,8 g |
Fedt: | 6,2 % | 1,3 g |