Rundstykker
&format=webp)
Nybagte sprøde rundstykker vil sprede duften af et ægte bageri. Rundstykker kræver lidt arbejde i køkkenet, men de er absolut arbejdstiden værd. Dejen til disse rundstykker laves dagen før, rundstykkerne formes og koldhæver natten over - og du kan servere hjemmebagte friske rundstykker næste morgen. Vi har udviklet to versioner - skagenslapper og salt & peber stykker. To populære rundstykker hos bageren. Server nybagte sprøde rundstykker til morgenmad eller brunch.
Ingredienser
Fordej
3 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
175 g
Sigtet speltmel
|
Dej
3 dl
Lunkent vand
|
|
---|---|
15 g
Gær
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
200 g
Sigtet speltmel
|
|
50 g
Stuetempereret smør
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
Skagenslapper
2 spsk
Blå birkes
|
|
---|---|
100 g
Solsikkekerner
|
Salt & peber stykker
2 spsk
Sesamfrø
|
|
---|---|
1 spsk
Sorte sesamfrø
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tænd ovnen og sæt en bageplade til opvarmning midt i ovnen, ved 250° - traditionel ovn.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og løft bagepapiret herpå og sæt rundstykkerne i ovnen.
Smid 1 dl koldt vand ind i bunden af ovnen.
Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen.
Bag rundstykkerne i ca. 20 minutter – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen.
Fordej - dag 1 morgen/formiddag
Dej - dag 1 eftermiddag/aften
Skagenslapper
Salt & peber stykker
Du kan lade dig inspirere af de forskellige toppinger/drys du finder hos bageren - eller forsøge dig frem med de flager, gryn, mel, korn og krydderier, du bedst kan lide.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17699 kJ / 4230 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1020 kJ / 244 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 11,7 % | 7 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 35,5 g |
Fedt: | 29,1 % | 8 g |
