En kransekage er en kage der helt enkelt består af marcipan (eller meget finthakkede mandler), sukker og æggehvide. I Danmark har vi tradition for at spise kransekage, når der skal fejres noget specielt - og der ligger meget kærlighed i en hjemmelavet kransekage til de helt specielle anledninger. Her får du en kransekageopskrift med vejledning til, hvordan du kan bygge et kransekagetårn. Selvfølgelig kan du også bage kransekagen i stænger, stykker eller form til tal eller bogstaver.
Små stykker kransekage - lækkert at have i fryseren til enhver anledning.
Tegn cirkler med en passer på bagsiden af bagepapiret, så er det nemt at forme ringene ens og i den rigtige størrelse (den mindste ring skal være 4 cm i diameter, øg derefter diameter med 1 cm for hver ring).
Kan fryses uden glasur.
Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.
14268 kJ / 3410 kcal
1729 kJ / 413 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,5 % | 7,7 g |
Kulhydrat: | 58,1 % | 59,1 g |
Fedt: | 34,4 % | 16,1 g |