Kransekage

Kransekage

60+ min
Fryseegnet

En kransekage er en kage der helt enkelt består af marcipan (eller meget finthakkede mandler), sukker og æggehvide. I Danmark har vi tradition for at spise kransekage, når der skal fejres noget specielt - og der ligger meget kærlighed i en hjemmelavet kransekage til de helt specielle anledninger. Her får du en kransekageopskrift med vejledning til, hvordan du kan bygge et kransekagetårn. Selvfølgelig kan du også bage kransekagen i stænger, stykker eller form til tal eller bogstaver.

Mere inspiration

Små stykker kransekage - lækkert at have i fryseren til enhver anledning.

Velbekomme!
Tip

Tegn cirkler med en passer på bagsiden af bagepapiret, så er det nemt at forme ringene ens og i den rigtige størrelse (den mindste ring skal være 4 cm i diameter, øg derefter diameter med 1 cm for hver ring).

Frysetip

Kan fryses uden glasur.

Serveringsforslag

Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14268 kJ / 3410 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1729 kJ / 413 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 7,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 58,1 % 59,1 g
Fedt: 34,4 % 16,1 g

Ingredienser