Hjemmelavet marcipan - Opskrifter - Arla

Hjemmelavet marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Prøv noget nyt her til jul - lav din egen marcipan. Det er slet ikke så svært som du tror, og smager så meget bedre.

Ingredienser

Ca. 250 g

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 85 g sukker eller rørsukker (ca. 1 dl)
  • 200 g smuttede mandler - kolde

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog og kog under omrøring til sukkeret er opløst. Lad det køle af til stuetemperatur.

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt den afkølede sukkerlage (ca 4 spsk), lidt efter lidt til mandlerne mens de stadig kører i foodprocessoren. Marcipanen skal lige begynde at samle sig - mærk på den, den skal være fugtig uden at klistre.

Spis marcipanen som den er eller brug den til julekonfekten.

Tip

Pak marcipanen godt ind i plastfilm og opbevar det på køl indtil brug.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: