Hjemmelavet marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Prøv noget nyt her til jul - lav din egen marcipan. Det er slet ikke så svært som du tror, og smager så meget bedre.

Ingredienser

Ca. 250 g

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 85 g sukker eller rørsukker (ca. 1 dl)
  • 200 g smuttede mandler - kolde

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog og kog under omrøring til sukkeret er opløst. Lad det køle af til stuetemperatur.

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt den afkølede sukkerlage (ca 4 spsk), lidt efter lidt til mandlerne mens de stadig kører i foodprocessoren. Marcipanen skal lige begynde at samle sig - mærk på den, den skal være fugtig uden at klistre.

Spis marcipanen som den er eller brug den til julekonfekten.

Tip

Pak marcipanen godt ind i plastfilm og opbevar det på køl indtil brug.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde: