Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller

60+ min

Friske hjemmelavede flødeboller, der smager meeeget bedre end de fabrikslavede! Det er lidt et projekt at lave hjemmelavede flødeboller - men det er sjovt og bestemt besværet værd. Hjemmelavede flødeboller kan serveres som det søde punktum efter en dejlig middag, men hjemmelavede flødeboller er også lækkert til eftermiddagshyggen i weekenden. Prøv disse hjemmelavede flødeboller næste gang lækkersulten melder sig.

Mere inspiration

Sådan tempererer du chokoladen til flødebolleovertrækket - så du får en blank chokoladeskal med knæk.

Velbekomme!
Tips

Det overskydende chokolade, kan du bare lade stivne og bruge en anden gang. Chokoladen kan du fint tempere igen. Det er også muligt at pensle chokoladen på flødebollerne; det giver en mere uens overflade, men du kan så nøjes med at bruge ca. den halve mængde chokolade. Marcipanbundene bliver bagt, for at der er noget at holde om, når du dypper flødebollerne. Vælger du at pensle chokolade på, behøver du ikke bage bundene - det kommer an på, om du foretrækker rå eller bagt marcipan. Bryder du dig slet ikke om marcipan, kan du bruge en kiks som bund. Du kan vælge at stille flødebollerne i fryseren i ca. 1 time i stedet for at lade dem tørre ved stuetemperatur. Derved holder flødebollerne bedre sin form, men det køler chokoladen hurtigere, så der skal arbejdes ekstra hurtigt, når du overtrækker dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20260 kJ / 4842 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1629 kJ / 389 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4,8 % 4,6 g
Kulhydrat: 62,5 % 59,9 g
Fedt: 32,7 % 14,4 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser