Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller

60+ min
Friske hjemmelavede flødeboller, der smager meeeget bedre end de fabrikslavede! Det er lidt et projekt at lave hjemmelavede flødeboller - men det er sjovt og bestemt besværet værd. Hjemmelavede flødeboller kan serveres som det søde punktum efter en dejlig middag, men hjemmelavede flødeboller er også lækkert til eftermiddagshyggen i weekenden. Prøv disse hjemmelavede flødeboller næste gang lækkersulten melder sig.
https://www.arla.dk/opskrifter/flodeboller/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 7 min. ved 175° - varmluft.

Marcipanbunde
  • Rul marcipanen ud til en firkant (ca. 15 x 20 cm). Udstik 12 cirkler (a ca. 5 cm i diameter).
  • Læg marcipanbundene på en plade med bagepapir og bag dem til kanten begynder at blive gylden. Lad dem køle af på en bagerist.
Flødebolleskum
  • Pisk æggehvider og sukker skummende i en røremaskine.
  • Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljepulver i kog i en lille tykbundet gryde. Mål med et sukkertermometer temperaturen, den skal være 117°.
  • Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning ved høj hastighed. Pisk i 5-7 min. til skummet er fast og sejt.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med tylle.
Sådan samler du flødebollerne
  • Sprøjt toppe på marcipanbundene - næsten helt ud til kanten. Det er lettest, hvis bundene står på en gummimåtte eller en hårdt opvredet ren klud, så de ikke flytter sig.
  • Lad toppene stå ca. 1 time ved stuetemperatur, så overfladen tørrer let.
  • Hæld den smeltede chokolade i en cylinderformet beholder, fx et lidt højt glas. Chokoladen må ikke være for varm.
  • Dyp en flødebolle i chokoladen, ryst forsigtigt overskydende chokolade af, vend den hurtigt rundt og pynt den, mens chokoladen er våd. Lad den stivne på et stykke bagepapir. Fortsæt med de resterende flødeboller.

Det overskydende chokolade, kan du bare lade stivne og bruge en anden gang. Chokoladen kan du fint tempere igen. Det er også muligt at pensle chokoladen på flødebollerne; det giver en mere uens overflade, men du kan så nøjes med at bruge ca. den halve mængde chokolade. Marcipanbundene bliver bagt, for at der er noget at holde om, når du dypper flødebollerne. Vælger du at pensle chokolade på, behøver du ikke bage bundene - det kommer an på, om du foretrækker rå eller bagt marcipan. Bryder du dig slet ikke om marcipan, kan du bruge en kiks som bund. Du kan vælge at stille flødebollerne i fryseren i ca. 1 time i stedet for at lade dem tørre ved stuetemperatur. Derved holder flødebollerne bedre sin form, men det køler chokoladen hurtigere, så der skal arbejdes ekstra hurtigt, når du overtrækker dem.

Energiindhold for hele retten:

20157 kJ / 4818 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1620 kJ / 387 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 63,4 % 60,4 g
Fedt: 32 % 14 g
Mere inspiration

Sådan tempererer du chokoladen til flødebolleovertrækket - så du får en blank chokoladeskal med knæk.

Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Marcipanbunde
125 g Marcipan
Flødebolleskum
1½ dl Æggehvide (ca. 140 g)
25 g Sukker
250 g Sukker (ca. dl)
125 g Glukosesirup
¾ dl Vand
½ tsk Vaniljepasta
500 g Finthakket mørk chokolade - smeltet
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder, frysetørrede bær, guldstøv, tørrede blomster eller lign.