Du kan også temperere chokolade i mikrobølgeovn. Metoden egner sig godt til temperering af mindre chokolademængder på omkring 200-300g. Ved temperering i mikrobølgeovn smelter du den fulde mængde mørk chokolade til 32-33°. Varm chokoladen i 30 sek. et par gange og rør grundigt i chokoladen mellem hver gang. Mål temperaturen ofte. Når chokoladen nærmer sig 32-32° (mørk chokolade), skal du kun give chokoladen 5 sek. af gangen i mikrobølgeovnen. Temperaturen må ikke overstige 34ᵒ, da det vil fjerne alle stabile krystaller i massen. Overskrides temperaturen, kan du tilsætte en smule ikke-smeltet chokolade til massen og genskabe de stabile krystaller. Bliver chokoladen for kold under arbejdsprocessen, kan du give chokoladen 5 sek. i mikrobølgeovnen – men pas på, at temperaturen ikke overstiger de 34°.
Bruger du andre chokoladetyper end mørk chokolade, skal du være opmærksom på andre tempererings-temperaturer, men fremgangsmåden er den samme.
8938 kJ / 2136 kcal
2235 kJ / 534 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 47,5 % | 62,4 g |
Fedt: | 48,2 % | 29,1 g |
Sådan tempererer du chokolade i mikroovn.
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.