3 nemme småkager med ...

3 nemme småkager med ...

60+ min
Fryseegnet
Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej - del den i 3 og kom forskelligt fyld i den nemme småkagedej. Rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Nemme småkager, der smager virkelig godt - og så har du 3 slags nybagte småkager hver dag. Voila...!

Sådan gør du

Småkagedej
  • Bland mel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
  • Ælt dejen let sammen med æg.
  • Del dejen i 3 portioner og ælt hver portion med én slags fyld. Tril hver portion dej til en ca. 20 cm lang rulle.
  • Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
Bag de nemme småkager
  • Skær hver rulle ud i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir.
  • Pynt de 40 kager med paranødder.
  • Bag småkagerne øverst i ovnen.
  • Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.
Bagetid
  • Ca. 7 min. ved 200° - traditonel ovn.
Mere inspiration

Her er endnu en nem småkage, der smager godt.

Specier
60+ min
Specier
(41)
Velbekomme!
Frysetip

Den ubagte dej kan fryses.

Tips

Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18713 kJ / 4473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2008 kJ / 480 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 3,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 36,7 % 43,3 g
Fedt: 59,6 % 32,3 g

Ingredienser

Småkagedej
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Flormelis
150 g
Koldt smør
300 g
Sammenpisket æg (ca. spsk)
2 spsk
...chokolade og ingefær
Finthakket mørk chokolade
50 g
Finthakket sød syltet ingefær
1 spsk
...appelsin og kanel
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
2 tsk
Stødt kanel
½ tsk
...paranødder og tranebær
Finthakkede paranøddekerner (tag 2 spsk fra til pynt)
50 g
Grofthakkede tørrede tranebær
3 spsk
Stødt kardemomme
¼ tsk