3 nemme småkager med ...

3 nemme småkager med ...

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej - del den i 3 og kom forskelligt fyld i den nemme småkagedej. Rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Nemme småkager, der smager virkelig godt - og så har du 3 slags nybagte småkager hver dag. Voila...!
https://www.arla.dk/opskrifter/3-nemme-smakager-med-/

Sådan gør du

Småkagedej
  • Bland mel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
  • Ælt dejen let sammen med æg.
  • Del dejen i 3 portioner og ælt hver portion med én slags fyld. Tril hver portion dej til en ca. 20 cm lang rulle.
  • Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
Bag de nemme småkager
  • Skær hver rulle ud i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir.
  • Pynt de 40 kager med paranødder.
  • Bag småkagerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 200° - traditonel ovn.
  • Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.

Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.

Den ubagte dej kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

18713 kJ / 4473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2008 kJ / 480 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 3,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 36,7 % 43,3 g
Fedt: 59,6 % 32,3 g

Ingredienser

Småkagedej
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
150 g Flormelis
300 g Koldt smør
2 spsk Sammenpisket æg (ca. spsk)
...chokolade og ingefær
50 g Finthakket mørk chokolade
1 spsk Finthakket sød syltet ingefær
...appelsin og kanel
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk Stødt kanel
...paranødder og tranebær
50 g Finthakkede paranødder (tag 2 spsk fra til pynt)
3 spsk Grofthakkede tørrede tranebær
¼ tsk Stødt kardemomme