Kyskager

Kyskager

60+ min
Kyskager eller marengskys er lækre i sig selv, men du kan også bruge kyskager / marengskys til at pynte større kager eller som topping på f.eks. en isdessert.

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 1 time ved 100° - varmluft.

  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej. Sigt flormelis i og vend det forsigtigt i blandingen. Sæt små toppe (ca. 3 cm i diameter) på 3 plader med bagepapir - brug en sprøjtepose med en stjernetylle. Bag kyskagerne og lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold. Lad kyskagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tilsæt en lille smule rød eller blå pastafarve til æggehvidemassen, hvis du ønsker lyserøde eller lyseblå kyskager. Pensl eller drys kyskagerne med spiseligt glimmer, guld- eller sølvstøv for at gøre dem ekstra festlige.

Energiindhold for hele retten:

2864 kJ / 685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1146 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 5,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 94,6 % 63,8 g
Fedt: 0 %

Ingredienser

3 Æggehvider
85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)