Heksefingre til halloween
At bage heksefingre er et sjovt og hyggeligt halloweenprojekt, som er lettere at lave end det måske ser ud. Tag børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at fremstille en sjov og uhyggelig overraskelse til dine gæster. Du bestemmer selv, om du vil lave hekse-, monstre- eller troldefingre – eller måske alle tre slags. Du kan også servere ekstra syltetøj til som en ”blodig” dyppelse.
Ingredienser
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
100 g
Smør
|
|
1
Æggeblomme
|
|
1 spsk
Sirup
|
|
2 spsk
Hindbærsyltetøj
|
|
10
Smuttede mandler i halve
|
|
Lidt kakaopulver
|
Sådan gør du
Laver du dobbeltportion eller mere, kan du med fordel bruge en foodprocessor til at samle dejen. Tilsæt grøn frugtfarve eller kakaopulver for grønne og mørke heksefingre. Pas på ikke at lave fingrene for store, da de hæver lidt. Hvis du bruger lang tid på at lave heksefingrene, kan dejen blive for varm. Derfor kan du med fordel sætte dem på køl 15 min. inden bagning, så holder de bedre på formen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6305 kJ / 1507 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1871 kJ / 447 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 4,3 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 40,8 % | 45 g |
Fedt: | 54,9 % | 27,8 g |
Sammensæt det perfekte Halloweenbord hvor (næsten) alt på bordet kan spises - selv pynten. Tag børnene med i køkkenet og server heksefingre til halloween festen som en sjov og uhyggelig overraskelse for dine gæster.