Bagt græskarsuppe

Bagt græskarsuppe

45 min
Fryseegnet
Dejlig opskrift på en bagt græskarsuppe, som er både nem og fuld af smag. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag. Græskarsuppen kan laves med forskellige slags græskar - og græskarkernerne kan du rense og stege sprøde på panden. I vores version serveres suppen med sprøde kikærter, men også creme fraiche, tabascosauce, ristede mandler eller rugbrødscroutoner vil være lækre toppings.

Sådan gør du

Sprøde kikærter
  • Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand.
  • Kom kikærterne på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og krydderier.
  • Bag kikærterne samtidig med grøntsagerne - og tag dem ud efter ca. 15 min. Drys kikærterne med ost og lad den bage med de sidste 5 min. af bagetiden.
Bagt græskarsuppe
  • Halver græskarret, fjern kernerne og skær det i mindre stykker.
  • Halver de store tomater og de 2 løg.
  • Kom alle grøntsagerne og krydderurterne på en plade med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber.
  • Bag grøntsagerne og sluk ovnen. Lad grøntsagerne stå ved eftervarmen i 15 min.
  • Pres de bagte hvidløg ud af skallerne og kom grøntsagerne i en gryde og tilsæt boullion.
  • Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt basilikum og fløde og blend suppen glat, fx med en stavblender. Varm suppen igennem og smag til.
Bagetid for kikærter
  • 15 min. + 5 min. (med ost) ved 225° - varmluft.
Bagetid for grøntsager
  • 20 min. ved 225° - varmluft. 15 min. ved eftervarme
Mere inspiration

Du kender sikkert hasselback kartofler, men hvad med hasselback græskar?

Velbekomme!
Tips

Brug gerne tomater fra dåse, hvis du ikke kan få modne tomater. Cherrytomater fåes også på dåse. Tilsæt dem når du kommer de bagte grøntsagerne i gryden. Du kan erstatte piskefløde med madlavningsfløde, flødeost eller kokosmælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8410 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 28,9 % 5,3 g
Fedt: 60 % 5,1 g

Ingredienser

Sprøde kikærter
Kikærter (ca. 400 g)
1 dåse
Olivenolie
2 spsk
Paprika
1 tsk
Mildt chilipulver eller cayennepeber
¼ tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
1 dl
Bagt græskarsuppe
Hokkaido græskar
400 g
Store tomater
4
Zittauerløg
2
Cherrytomater
400 g
Hele hvidløg
2
Stilke frisk timian eller oregano
3
Olivenolie
3 spsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Grøntsagsbouillon
6 dl
Frisk basilikum
2 dl
1 dl