Hasselback græskar

Hasselback græskar

1 time
Hasselback butternut squash med smør får en fantastisk konsistens, når den bliver ovnbagt. Her er græskarret toppet med sprøde hasselnødder, smuldret salatost og syrlige granatæblekerner. En virkelig lækker kombination – blødt, sprødt, salt og syrligt. Bagt græskar er et skønt tilbehør til mange efterårsretter eller en selvstændig frokostret. Server den varme hasselback butternut squash med chilidressing til Halloween eller måske som alternativ til julens flæskesteg.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

  • Skræl græskarret, flæk det og fjern kernerne.
  • Læg en spisepind eller grydeske på hver side af græskarret og skær dem tynde skiver på tværs. Fordel salvieblade mellem de tynde skiver.
  • Læg græskarrene i et ovnfast fad, pensl med halvdelen af smørret og drys med salt og peber. Bag dem midt i ovnen - til de er møre men ikke alt for bløde.
  • Kom hasselnødder i resten af det lune smør og fordel det på de bagte græskar. Drys med smuldret salatost og granatæblekerner. Pynt evt. med frisk timian.
Dressing
  • Rør fraiche, chilisauce og salt sammen, smag til og server til de varme hasselback græskar.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5902 kJ / 1411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,3 % 2,6 g
Kulhydrat: 27,9 % 6,4 g
Fedt: 60,8 % 6,4 g
Mere inspiration

Vil du have ekstra smag så lav en portion brunet smør - og pensl græskarrene med det.

Brunet smør
20 min
Brunet smør
(2)

Ingredienser

Hasselback græskar
Butternut squash (ca. 1 kg)
1
Smør - smeltet
50 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
1 dl
Frisk salvie
10 blade
Salatost i tern
50 g
Granatæble - kernerne herfra
½
Pynt
Friske timiankviste
Dressing
Fraiche
2 dl
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
½ tsk