Andesteg

Andesteg

60+ min Hovedret
Andesteg i ovn er festlig og lækker, uanset om det er Mortens aften, jul eller ej. Lav en perfekt andesteg og glæd dine middagsgæster med mørt kød og sprødt skind. Vil du spare lidt tid på dagen, kan du stege andestegen dagen før og stadig få et godt resultat. Stegt and med sprødt skind er julens favorit!
Mere inspiration

Der skal da helt sikkert en god sovs til anden....

Andesovs
20 min
Andesovs
(10)
Velbekomme!
Tips

Optøning af and: Det tager 2-3 døgn at tø en frossen and op i køleskabet. Langtidsstegning: Klargør anden som beskrevet i opskriften og brun den 15 min. i ovnen ved 225°. Sænk herefter temperaturen til 150° og steg anden i ca. 4 timer.

Forbered i god tid

Andesteg dagen før: Steg anden om formiddag eller dagen i forvejen. Skær andestegen ud, læg den i et ovnfast fad og stil anden tildækket i køleskabet. Pensl evt. anden med smeltet andefedt og lun anden i ovnen indtil kødet er gennemvarmt. Ca. 200° i ca. 20 min. Grill evt anden, så skindet bliver sprødt. Det er let at skumme fedtet af, når andeskyen og fedtet er afkølet.

Vidste du...

I gamle dage sagde man, at 1 and var for lidt til 3 og for meget til 2 personer. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget anden vejer, men generelt får du mere kød jo større anden er, da skroget vejer nogenlunde det samme uanset, hvor meget den vejer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23229 kJ / 5552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

900 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 11 % 5,8 g
Kulhydrat: 10,7 % 5,7 g
Fedt: 78,3 % 19,1 g
Relateret video
Andesteg med sprødt skind

Se her hvordan du steger andestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.

Ingredienser