Her en nem og velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...
Du skummer stegeskyen ved forsigtigt at trække en spiseske hen over overfladen på skyen. Hvis du lader stegeskyen køle lidt af, bliver det nemmere. Har du god tid og kan lade skyen blive iskold, er det endnu nemmere, fordi fedtet bliver stift. Har du ingen andesky, kan du bruge en sky lavet af vand og koncentreret andefond fra flaske. Lav evt. skyen lidt kraftigere end anbefalet på flasken, for at få mere smag.
2568 kJ / 614 kcal
593 kJ / 142 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 5,4 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 10,7 % | 3,7 g |
Fedt: | 83,9 % | 13,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
Siet og skummet stegesky fra en and
|
3 dl |
---|---|
Andefedt
|
1 spsk |
Hvedemel
|
2 spsk |
1 dl | |
Groft salt
|
¼ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Kulør
|