Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

45 min Hovedret
Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret, for de fleste danskere elsker både det sprøde flæsk, de nye kartofler og den skønne persillesovs. Du kan stege flæsket sprødt og lækkert både i ovn og på grill - og på den måde slippe for det værste os i køkkenet. I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er stegt flæsk med persillesovs igen dukket op på mange restauranters spisekort - og på mange danskeres liste over livretter.
Mere inspiration

Har du lyst til en moderne udgave med mere grønt?

Velbekomme!
Tips

Prøv at stege flæsket på havegrillen - det bliver dejligt sprødt. Persillesovsen kan laves udelukkende af mælk eller udelukkende af fløde, eller af en blanding af fløde og vand. Brug hvad du har, eller hvad du bedst kan lide.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12136 kJ / 2901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

447 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 20 % 5,2 g
Kulhydrat: 38,8 % 10,2 g
Fedt: 41,2 % 5 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.