Stegt flæsk med persillesovs
&format=webp)
Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret, for de fleste danskere elsker både det sprøde flæsk, de nye kartofler og den skønne persillesovs. Du kan stege flæsket sprødt og lækkert både i ovn og på grill - og på den måde slippe for den værste os i køkkenet. I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er stegt flæsk med persillesovs igen dukket op på mange restauranters spisekort - og på mange danskeres liste over livretter.
Ingredienser
Stegt flæsk
600 g
Grisebryst af stegestykket i skiver
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
Grøntsager
10 g
Smør
|
|
---|---|
3
Rødløg i både (ca. 250 g)
|
|
5
Gulerødder mindre stykker (ca. 350 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Persillesovs
¼ liter
Mælk
|
|
---|---|
2½ spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
2 dl
Hakket persille
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler
|
---|
Sådan gør du
Stegt flæsk
Grøntsager
Persillesovs
Prøv at stege flæsket på havegrillen - det bliver dejligt sprødt. Persillesovsen kan laves udelukkende af mælk eller udelukkende af fløde, eller af en blanding af fløde og vand. Brug hvad du har, eller hvad du bedst kan lide.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13866 kJ / 3314 kcal
Næringsindhold pr. 100g
508 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 16,7 % | 5 g |
Kulhydrat: | 32 % | 9,5 g |
Fedt: | 51,3 % | 7 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
