Æbleflæsk

Æbleflæsk

30 min
Uhm! Æbleflæsk - opskrift på den helt traditionelle hjemmelavede æbleflæsk. Stegt bacon, sursøde æbler. løg og groft rugbrød. Så bliver det ikke meget bedre, om det så er til julefrokosten eller en råkold dag, hvor du vil forkæle dig selv og dine. Æbleflæsk kan bestemt også serveres som hovedmåltid en tirsdag aften, det kræver hverken store indkøb eller gryder.

Sådan gør du

Æbleflæsk
  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter i ca. 5 min. ved jævn varme, til de er næsten gyldne og sprøde.
  • Tilsæt løg, citron og sukker, og steg i yderligere 1 min. ved jævn varme, Kom æbler, vand og timian i, og lad retten koge ved svag varme i ca. 10 min. eller til æblerne et let udkogte.
  • Vend retten godt sammen, anret den på et fad, pynt med timian og server med friskbagt rugbrød.

Du kan også lave retten med stegeflæsk eller røget flæsk.

Energiindhold for hele retten:

11308 kJ / 2703 kcal

Næringsindhold pr. 100g

671 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 11,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 47,5 % 18,7 g
Fedt: 40,9 % 7,4 g
Mere inspiration

Bagte æbler med flødeskum - smager bare godt....

Bagte æbler
45 min
Bagte æbler
(17)

Ingredienser

Æbleflæsk
350 g Bacontern
2 Rødløg i både
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Sukker
4 Røde æbler i både
½ dl Vand
1 spsk Frisk timian
Pynt
Frisk timian
Tilbehør
8 skiver Rugbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk