Æbleflæsk

Æbleflæsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Uhm! Æbleflæsk - den helt traditionelle stegt i ovn. Stegt flæsk, sursøde æbler, groft rugbrød og smør. Så bliver det ikke meget bedre, om det så er til julefrokosten eller en råkold dag, hvor du vil forkæle dig selv og dine.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Flæsk

  • 8 skiver stegeflæsk uden svær (ca. 450 g)
  • 1½ tsk groft salt

Æbler

  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 5 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar (ca. 500 g)
  • 2 spsk rørsukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Heril

  • 4 skiver groft rugbrød
  • 25 g smør

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæsk

  1. Drys flæskeskiverne med salt på begge sider og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  2. Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande og læg risten henover. Fordel flæsket på risten og steg det midt i ovnen.
  3. Vend flæsket efter ca. 25 min. og steg det færdigt - kom samtidig det afdryppede stegefedt i en pande.
  4. Læg det færdigstegte, sprøde flæsk på et stykke køkkenrulle.

Æbler

  1. Lad stegefedtet i panden blive varmt - suppler med smør, hvis ikke der er smeltet ret meget fedt af flæsket - der skal være ca. 3 spsk fedtstof i panden.
  2. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min.
  3. Tilsæt æblebåde og steg ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  4. Tilsæt sukker, salt og peber og steg æblerne ved svag varme i ca. 5 min. Smag til.

Kom æblerne i et lunt fad og fordel det stegte flæsk på toppen. Server den lune æbleflæsk med rugbrød og smør, og måske et glas øl og en snaps.

Stegetid

Stil flæsket i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og steg i ca. 35 min.

Tip

Belle de boskoop æbler er også gode til æbleflæsk. Dem kan du evt. skrælle, da skrællen som regel er ret grov.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9438 kJ / 2256 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 15,8 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 53,2 %

Print

Andre gode forslag