Bagte æbler

Bagte æbler

45 min
Bagte æbler er en dejlig dessert og her er de skønne, lune æbler bagt i ovnen med sprødt fyld af honning og pistacienødder. En nem og lækker dessert serveret med koldt flødeskum. Bagte æbler kan varieres alt efter, hvad du har i skabet af nødder og krydderier - og hvad din fantasi hjælper med.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-abler/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid:

10-15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagte æbler
  • Halver æblerne, fjern kernehuset og kom dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm).
  • Skær 25 g smør i små tern og fordel dem over æblerne, sammen med 1 spsk rørsukker. Forbag æblerne midt i ovnen.
  • Smelt resten af smørret og tilsæt det sidste rørsukker, honning, mælk og mel. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. til det tykner.
  • Rør pistacienødderne i og fordel nøddemassen på de halverede æbler.
  • Skru op for temperaturen og bag æblerne færdige midt i ovnen, til de er gyldne. Lad æblerne køle lidt inden servering.
  • Pisk fløden til et let skum og server til de lune æbler.

Server cremefraiche i stedet for flødeskum til de bagte æbler .

Energiindhold for hele retten:

9666 kJ / 2310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

969 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 4,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 24,9 % 14,2 g
Fedt: 70,9 % 18,6 g
Mere inspiration

Det er oplagt at lave en portion æblegrød, når der er gode danske æbler i haver og butikker.

Æblegrød
1 time
Æblegrød
(23)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Bagte æbler
4 Æbler, fx jonagold (ca. 500 g)
75 g Smør
3 spsk Rørsukker
75 g Grofthakkede usaltede pistacienødder
1 spsk Flydende honning
1½ spsk Mælk
2 spsk Hvedemel
2½ dl Piskefløde