Æblegrød

Æblegrød

1 time
Fryseegnet
Æblegrød er en nem og lækker dessert - enkel og frisk. Vi har givet den klassiske opskrift på æblegrød et lille twist med frisk ingefær - og hertil serverer vi citronfløde. Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Hvorfor ikke bruge de mange æbler til en gang æblegrød? Kog gerne en portion til fryseren - måske i flere varianter - med og uden ingefær.

Sådan gør du

Citronfløde
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret.
  • Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Æblegrød
  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min.
  • Lad æblegrøden køle af. Anret æblegrøden i glas og server med citronfløde og mørk chokolade på toppen.

Prøv at bruge æblegrøden som topping på havregrød, på yoghurt - eller som fyld i en lagkage.

Du kan fryse æblegrøden.

Energiindhold for hele retten:

6093 kJ / 1456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

516 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 1,1 % 0,3 g
Kulhydrat: 63,8 % 19,4 g
Fedt: 35,1 % 4,9 g
Mere inspiration

Her er en opskrift på helt enkel og klassisk æblemos.

Æblemos
15 min
Æblemos
(25)
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Citronfløde
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1½ spsk Rørsukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Piskefløde
Æblegrød
¾ kg Æbler, fx belle de boskoop
1 dl Vand
125 g Rørsukker
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
Pynt
Spåner af mørk chokolade