Æblemos

Æblemos

15 min
Nem og dejlig hjemmelavet æblemos. Spis æblemos som topping på din yoghurt eller havregrød - eller brug den i en gammeldags æblekage eller trifli.

Sådan gør du

  • Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  • Rør sukker i æblemosen og smag til.
  • Lad æblemosen køle af og opbevar den tildækket på køl, fx på glas.

Æblemosen kan koges med en flækket vaniljestang eller 1 tsk fintrevet ingefær.

Energiindhold for hele retten:

2821 kJ / 674 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 0,3 % 0 g
Kulhydrat: 98,7 % 18,5 g
Fedt: 1 % 0,1 g

Ingredienser

½ dl Vand
750 g Skrællede æbler i mindre stykker
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)