Æblemos

Æblemos

15 min
Nem og dejlig hjemmelavet æblemos. Spis æblemos som topping på din yoghurt eller havregrød - eller brug den i en gammeldags æblekage eller trifli.

Sådan gør du

  • Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  • Rør sukker i æblemosen og smag til.
  • Lad æblemosen køle af og opbevar den tildækket på køl, fx på glas.
Velbekomme!
Variation

Æblemosen kan koges med en flækket vaniljestang eller 1 tsk fintrevet ingefær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2590 kJ / 619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 8,5 g
Protein: 3,7 % 0,6 g
Kulhydrat: 89,9 % 15,5 g
Fedt: 6,4 % 0,5 g

Ingredienser

Vand
½ dl
Skrællede æbler i mindre stykker
750 g
Rørsukker (ca. 1 dl)
85 g